Friday, May 25, 2007

Starcraft 2

Igen, megjelentek az első hírek a Starcraft második részéről és az amit eddig meg lehetett tudni nagyon de nagyon bíztató. Soha se voltam egy kiemelkedően jó játékos, de sok éjszakát eltöltöttem a barátaimmal net kávézókban amikor az első részben harcoltunk egymás ellen vagy egymással szövetkezve, sőt a játék debütálása óta, ami vagy 9 éve volt, majdnem mindig érdekes téma volt közöttünk. A játék nagyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a számítógépes játékok világbajnokságán, a WCG-n mindig is jelen volt, rengeteg rekordot döntött meg eladásban, temérdek díjat sepert be a játékos magazinok részéről, sőt pár éve a világ legjobb játékának is megválasztották. Koreában nemzeti sport szinten űzik, a legjobb játékosok nemzeti hősök. A fantasztikus egyensúly a három faj között, miközben mindegyik megmaradt egyedinek a maga nemében még most is a világ legjátszottabb játékai között tartja ezt a fenomenális stratégiai remekművet.

És igen, most már gyakorlatilag is elkezdődtek a készületek a ketteshez, mert hát azt mindenki tudta, érezte, hogy előbb vagy utóbb eljön ennek az ideje is. És igen a Blizzard, mely még a Diablo és a Warcraft játékokat is gyártotta valóban odatette a fenekét, hogy az új játék megfeleljen a játékosok által égig emelt elvárásoknak. Legalábbis ezt mutatja az a videó, ami letölthető innen, vagy megnézhető egy gyengébb verzióban a youtube-on, három részben, melynek első darabját itt megnézhetitek. Ha ez meg lejárt, akkor innen elérhető a következő két rész is.



Ugyanakkor megjelent a játékhoz két másik filmecske is, az egyik amolyan intro féleség, míg a másik egy artwork videó, mindkettő magán hordozva a cég által nagyon magasra emelt standardok színvonalát. Nagyon szépen és aprólékosan kidolgozott film mindkettő. Jaj már alig várom, hogy játszhassam, habár szerintem az idén még nem jelenik meg.

És hogy a játék mottójával éljek: Hell, it's about time

UI. Annyira megjött a kedvem a játékhoz, hogy este nekifogtam újra végigjátszani Starcraftot. Már a 4. szintnél tartok :D

5 comments:

Lorinczi Zoltan said...

IGGHEEENN...

jdaniels said...

Szerintem az 1-est sosem fogja tulszarnyalni.

Kaméleon said...

"Are you prepared to go ALL the way?" :D

Különben, amikor megnéztem az intrót, amelyikben azt a fogjot beöltöztetik Marinenek, eszembe jutott, hogy a StarCraft-ban ha egymás után 7-8-szor klikkeltél a kis közlegényre, az utolsó beköpése az volt, hogy "How do I get out of this chikken/sh*t outfit?!" :)). You don't :P! You get fragged in it :D!

Húúú... Már nagyon várom a SC2-t. A gemeplay-demo videóban nagyon sok új dolog van, gyönyörű 3D grafika (DirectX 10), nagyon jó fizika, roppant kiegyensúlyozott ellenfelek, szóval... Blizzard is the King!

Ajánlom a StarCraft rajongók figyelmébe ezt a StarCraft: Ghost trailert! Mintha nem is egy külön játék trailere lenne, hanem egy sokkal jobban kidolgozott StarCraft Cinematic. A minősége nem a legjobb: az E3 2K5-ös gaming konferencián mutatták be, kamerával van felvéve, háttérben hallható a látogatók nyüzsgése, ennek ellenére is a feast to any StarCraft fan's eye! Trust me! ;)

Anonymous said...

Nem szeretem a 3D jatekokat. Es szerintem a strategiakra nem is talal ez a megjelenitesi mod. Akarmilyen szep es latvanyos, a feelinget, gameplay-t altalaban nem sikerul olyannak csinalni, mint amilyen volt. Nem tetszett a Warcraft sem, ugyhogy en nem varom :P, de hatha meglepnek majd a Blizzardosok.

Felméri Péter said...

Misi és Kut, ti hitetlenek, nézzétek meg a demót és az után beszéljetek. :D

Abban egyetértek, hogy nagyon nehéz lesz túlszárnyalni az 1-est, de én reménykedek :D

Kut, valóban nagyon jó egy stratégia 2D-ben, mert jobban oda lehet figyelni magára a játékra és nem veszlődsz el a részletekben. Én teljesen meg lettem volna elégedve az ederereti grafikával, egy jobb játékmotorral és egy új fajjal, mint ahogy azt próbálták éreztetni a BW végén, de így is nagyon várom a játékot. NAGYON! :D