Wednesday, May 09, 2007

Pókember 3 kritika

Nagy képregény rajongó vagyok és az összes karakter közül Pókember az egyik kedvencem. Talán azért is, mert ő az akit a legjobban nyomattak és akkor a legtöbb képregényt vele olvastam, de maga az alapötlet is jó, a karakter is alaposan ki van dolgozva. Lehet, hogy ezért is érzem úgy, hogy a Pókember 3 film egy visszalépés. Az első kettő nagyon Pókemberes volt, laza, mozgalmas és jó story, poénos beszólások, látványos képkockák. Ezekkel ellentétben a hármas története vérszegény, hiányos, egy két jó poént leszámítva inkább nevetséges, mint vicces volt. A közönség ennek köszönhetően a moziban a meghatóbbnak szánt részeknél is harsányan kacagott, ami mondjuk nem jelentene sokat, mert gyakran csinálják, elemben most úgy éreztem, hogy jogos volt.

Például egy nevetséges történet darab. A Homokember a rendőrök elől menekülve átugrik egy nukleáris létesítmény őrizetlen drót (!!!) kerítésén, majd beleesik a teszt-gödörbe, ahol épp valami kísérlet veszi kezdetét. A tudósok érzékelik a minta súlynövekedését, de az egyik megjegyzi, hogy biztosan csak egy madár volt az, majd elszáll, ha kezdetét veszi a kísérlet. Az alak különben eléggé megtermett csávó volt, legalább 100 kilós.

A film teli van modellekkel. Azaz nem is. Helyesebb úgy lenne, hogy a női szereplőket csak modellek játsszák. Az utcán, a tömegben, a tévébemondó, a pincérnő, a titkárnő, Gwen, MJ. Azért ez kicsit nevetséges. Ugyanúgy ahogy nevetséges az is amikor Pókember bevágódik a neki szervezett ünnepségre, a tömeg tombol és megcsókolja Gwent, mikor éppen MJ-nek akarja megkérni a kezét. A lány persze ott van, ezt a srác is tudja, de a tömeg unszolására mégis megteszi.

Érdeke volt látni a szimbióta hatása alatt álló Peter-t, amint vagánykodva minden akadályon átmegy, meg se izzadva készíti ki a legjobb barát-ellenségét, Harry-t, majd az idegesítő fotóst és közben hódít az utcán, az irodában és a bárban is.

Kellemes folt volt a filmben elemben az ültető az étteremben, ahol Peter Parker meg akarta kérni a lányt. Jót nevettem párszor, amikor az alak beindítja a srác által kért ceremóniát, majd vissza mindennel, mert mégse az volt a pillanat. De azért mégis siralmas, hogy csak ennyit tartsak érdekesnek egy olyan filmből, amit ennyire vártam.

3 comments:

benkenandor said...

Igen, szerintem is a legjobb az ültető volt (mint egy John Cleese beta verzió) meg persze a J. J. Jameson figurája. Kéne abból csinálni egy filmet.

Lorinczi Zoltan said...

Nekem soha nem volt szimpatikus a pokember.
Es ettol a bejegyzestol sem lett szimpatikusabb :P

Felméri Péter said...

JJ azért jó, mert annyira gerinctelen és gátlástalan, hogy az már karikatúra. Az egyetlen aki uralkodik felette pedig a felesége :))