Friday, July 24, 2009

Az Anti-krumpli

Biztos mindenki fogott már a kezében anti-krumplit, sőt talán most is azt tart a kezében, amikor ezeket a sorokat olvassa. Azt nem tudom, hogy valakinek miért lenne épp anti-krumplival teli a keze, de most lényegtelen is. Meg elég hülyén is néz ki, hogy valaki ül a monitor előtt, aztán meg se tud moccanni sok anti-krumplitól, amit az ölében tart. Mekkora állatság már anti-krumplival ülni a gép előtt. Beszarás. Na mindegy, a ti dolgotok.

Szóval mi is lehet az az anti-krumpli, kérdi a tudatlan elme. Hát elmagyarázom. Ezért vagyok itt. Nem másért. Hanem pont ezért. Az anti-krumpli pont olyan mint a krumpli, csak az ellenkezője. Tehát nem az van, hogy van krumpli, amit csak szimplán krumplinak nevezünk, hanem az van, hogy éppenséggel nincs krumpli, tehát anti-krumpli van. Éterjük kéremszépen? Tehát az anti-krumpli pont olyan mint a negatív előjelű krumpli, csak itt nem az van, hogy nincs krumpli, hanem az van, hogy van anti-krumpli. Kapish? Képletben így néz ki: anti-krumpli=-krumpli (ejtsd: minuszkrumpli). Ilyen egyszerű. Mondok egy példát is erre. Mondjuk van egy gazda, legyen a neve X, és van naki 3 kiló krumplija. De ugyanakkor van egy másik gazda, Y, neki pedig 2 és fél kiló anti-krumplija van. Namostmár Y gazda átad X gazdának egy és egy negyed kiló anti-krumplit, erre pedig X gazda kötelezően át kell adjon Y gazdának egy és egy negyed kiló krumplit. Se többet, se kevesebbet. Ekkor X gazdának marad egy és háromnegyed kiló krumplija, Y gazdának pedig... Na? Mennyi? Igen, pontosan egy és egy negyed kiló anti-krumplija. Ez az anti-krumpli fizikájának az alapja. Ilyen egyszerű. Vankérdésnincskérdés.

19 comments:

Ramy said...

XD LOL. Ez olyan Felméri Péteres. :D Abszurd humor. :P

Anonymous said...

Ha van anti-krumpli, akkor van anti-répa is? És ha igen, akkor ezek rokonságban állnak egymással? :)

Vali said...

lol.
Ez hogy jött? :D

T.Reni said...

Tényleg ideje lenne már kimenni egy kicsit a friss levegőre. Vagy ez a baj? Napszúrást kaptál? :)

Lorinczi Zoltan said...
This comment has been removed by the author.
jamesz said...

"Na, mi van? Semmi? Aszongyák metakommunikative, hogy a "semmi"... az van?
Szóval a semmi van? Nóóóóóórrrmááális? Hát a semmi az nem van, hanem nincs. Hát mer', hogy ha semmi van, az pont hogy nincs semmi! Na de, ha meg a semmi nincs, az meg már valami, az meg már nem semmi. Igaz?"

jamesz said...

-Apa mi azok a negatív számok?
- Hát...ha a buszon utazik 6 ember, és nyolc leszáll, akkor kettőnek fel kell szállnia, hogy a buszon ne legyen senki.



Péter, jól alkalmaztam a krumplis elméletet?

Bé said...

Kulonben kimaradt egy nagyon fontos tudnivalo az antikrumpli-elmeletbol: megpedig honnan lehet megismerni az anti-krumplit.
Mi sem egyszerubb ennel: Kell venni egy kilo (anti-)krumplit es gyokot kell vonni belole. Nomarmost ha anti-krumplink volt, akkor kapunk egy kilo imaginarius krumplit (avagy komplex pityokat), ha pedig rendes krumplink volt, semmi sem fog valtozni!

P.S. Folytatva a gondolatmenetet, ha van egy kilo anti-krumplink, es nincs amit csinaljunk vele, az anti-paprikast pedig utaljuk, legegyszerubb venni egy negyzetet, es felemeljuk ra az antikrumplit. Tudvalevo, hogy (-krumpli)²=krumpli, tehat egy egyszeru harmasszaballyal atalakitottuk az antikrumplit krumpliva.

VODKA said...

De ha összeadok egy rendes krumplit meg egy anti-krumplit, akkor mim van? Vagy mim nincs? És szereti az anti-krumpli a zenét?

Linda said...

Tiszta Angyalok éd Démonok igaz itt senki nem akar kinyírni senkit de ott anti- anyag itt meg anti-krumpli van. Jesszus lehet hogy van Anti-Felméri is?:)

VODKA said...

Igen! TSz :D

said...

Utólagos engedelmeddel megjelentettük az anti-krumpli elméletedet a www.footer.hu kulturális-szórakoztató magazin hivatalos blogján: http://footerofficial.blogspot.com/

:)

D.

Felméri Péter said...

El voltam utazva egy ideig, és megint el leszek utazva nemsokára mostmingyárt azonnal. Szóval nem unalmamban nem válaszoltam, hanem épp ellenkezőleg.

Amúgy napszúrást nem kaptam, én sohase kapok ilyet, köszönöm az aggódásotokat. Az ötlet onnan jött, hogy itt ül egy manó a vállamon már napok óta és eluntam folyton hessegetni, főleg, hogy a tűztől se fél és csak magamat égetem meg. Szóval ő mondta, hogy írjam le amit diktál.

Jamesz, a manó azt mondja, hogy jól alkalmaztad az elméletet, ugyanakkor lehet, hogy nem, mert ez a manó nem lát mindent nagyon tisztán, mert kicsit idióta.

Bé, benned egy matematikus veszett el, szerintem sohase hagyd, hogy megkerüljön, jól van ő ott ahol van.

Dó, köszönöm hogy terjesztitek a tudományt és az igazságot. Éljenek a Felméri Péterek!

pászti said...

válaszolj, te majom, a lányoknak is,
az nagyon fontos.

gratulálok az antikrumplihoz s a sok vagesz kommenthez amit egy ilyen generált.

s ne felejtsd a nyaralásban, hogy
Kolozs vár.

Miheim said...

nem akartam ide írni de muszáj... mit mondtam neked a passzívról?

Felméri Péter said...

Pászti, igazad van: Sziasztok lányok, hogy vagytok. Köszönöm Rami, Panna: anti-répa nincsen, mert kinek a fenének kéne az anti-répából? Hát senkinek. Nalátod. Reninek már válaszoltam, Linda anti-Felmérik lehet hogy vannak, talán ott ahol én nem vagyok, de ha odamennék, akkor se lennék ott. Na ott vannak az anti-Felmérik. Miheim, emlékszem, hogy meséltél a passzívról, de sajnos elfelejtettem, hogy mit. Nyelvtanból mindig is gyenge voltam. Nem félreérteni!

Skrabÿ said...

nagyon jó=)

pat said...

jó, de ha alkalmazzuk az anti-krumpli egyenletet, miszerint anti-krumpli=-krumpli, azaz anti=0, akkor eszerint minden antal nevű ember -akit esetleg antinak (is) szólítanak- egy nulla?

Felméri Péter said...

És nem ez az egyetlen ok, amiért engem nem hívnak Antalnak :)