Monday, June 11, 2007

A valóban fontos dolgok az életben - 1. rész - A Pénz

Rá kellett jönnöm, hogy a pénz nem is a legfontosabb dolog a világon az emberek számára, de még csak nekem se. Azért persze fontosabb mint azt a szerintem-a-szeretet-a-legfontosabb-az-életben stb. filozofikus emberek tartják, de nem olyan nagyon de nagyon de nagyon fontos. Erre pedig úgy jöttem rá, hogy elgondolkoztam kicsit a dolgon. Ami persze szintén egy nagyon fontos dolog az életben, de erről majd egy következő részben. Szóval rájöttem, hogy nekem nem lehet az életben az a célom, hogy legyen pénzem, mert semmi boldogságot nem hoz. Na jó, azért hoz, de úgy nagyban véve nem. Meg hát minden embernek van pénze, mégis panaszkodnak. Szóval ha már az a célod az életben, hogy legyen pénzed, akkor fogalmazd át úgy, hogy legyen temérdek pénzed. Na ez már egy valós cél, becsszóra. Ha az a célod az életben, hogy büdösgazdag legyél, akkor az már jó. Tehát, hogy nagyon de nagyon, de nagyon sok pénzed legyen, rengeteg zéróssal de természetesen elől ne legyen zérós. Ha már ilyen sok pénzed van, akkor kiteljesedett ember lehetsz. A következő okokból:

1. Pénzel mindent meg lehet venni, amire csak szükséged lehet az életed folyamán.

Most több ok nem jut eszembe, de azt hiszem ez az egy ok elég is lesz most. Persze legyél minél hamarabb gazdag, mert ha csak vén gomb korodra tömöd ki magad arannyal, akkor már nem lesz sok időd élvezni a vagyonodat. És ne feledd: Aki nem szereti a pénzt, az ember nem lehet.

Ja igen, ok.2.: Ha van pénzed, nem kell munkával elcseszd az idődet.

6 comments:

Lorinczi Zoltan said...

na, ennek a sorozatnak varom a 10-edik reszet :D

Felméri Péter said...

na jó, akkor nem árulom el előre, hogy mi lesz az ;)

Anonymous said...

Te, ez még viccnek se jó! :p

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Felméri Péter said...

Ejnye-bejnye te kis szőrös nyelvül jenike. Most hogy közeleg a vakáció újra van időd fitogtatni magasabbrendűségedet? Na gyere ide simogassam meg azt a túldolgoztatott agyacskádat. Vigyázzál ám a gondolkodással, mert még megárthat neked. Mindenki kell érezze a határait, szóval nehogy kárt tegyél magadba te kis gumimaci. Szóval készítettem neked azt a tombolót, kérlek húzzál inkább oda, ha legközelebb gondolkodásra lesz kedved és firkáljál oda szépen. Látod, ha máshova írsz csak letörlöm. És hagyjad a többi hozzászólást a felnőttekre te kis cuculi-muculi.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.