Friday, March 06, 2009

Stand Up London, UK

Mi van? Hát az van, hogy van egy dolog, ami még tavaly novemberben történt, de akkor nem írtam róla pedig hát milyen jó lett volna. Na de akkor majd most. Szóval. Amikor pár haverral Londonban jártunk és épp kocsmából/kocsmába tartottunk, egy szórólapozó szórólapozta végig az utcát, így minket is. Csak pár lépés után derült ki, hogy aranyat tartunk a kezünkben. It is gold, Jimmy, It is pure GOOOLD!! A papírocska egy comedy pub-ot reklámozott, ahol pár percre rá kezdődött is a sztendap. Hát ezt nem lehetett kihagyni. Angol sztendap baby. It's a must see. 5 font volt belépő, ami kb. 25 lejnek vagy 1800 forintnak felel meg. Belefér.

A hely maga nagyon kicsike volt, mi négyen és még kb. 20 másik ember jelentette a teltházat. És ebben a tömegben nem mi voltunk a legegzotikusabb nézők. Angol talán egy se volt, de volt romániai magyar (mi), szlovák, új zélandi, kengurus osztrák, dél afrikai, orosz, stb. A fellépők is nagyon változatosak voltak és nagyon sokan is. Azt mondták, hogy ez egy ilyen furább est volt, mivel általában nem lépnek fel ennyien egy est alatt, most viszont számunkra szerencsésen alakult a dolog. Voltak nagyon jók és voltak gyengébbek is. Az amerikai srác nekem nagyon tetszett és a német srácnak is volt pár nagyon erős poénja. Még dumált vagy 5-6 másik humorista is, kisebb nagyobb sikerrel.

Összességében jó választás volt, jó szórakozás és ugyanakkor jó volt látni, hogy milyen egy ilyen élő műsor. Azzal persze tisztában vagyok, hogy vannak felkapottabb és nagyobb klubok is, arról nem is beszélve, hogy pár utcával arrébb egy színházban épp Eddie Izzard lépett fel, csak sajnos arra az előadásra, már amikor itthon néztem, el voltak fogyva a jegyek.

8 comments:

Anonymous said...

Brusszelbe nem szamitasz jonni mostanaban? A szallas biztositva lenne :)

Felméri Péter said...

Képzeld, ma pont azt álmodtam, hogy addig nem leszek boldog, amíg nem látogatok el Brüsszelbe :) De egyelőre nem tervezem, mert hát annyira nem sürgős, hogy boldog legyek. De köszi a meghívást :)

Anonymous said...

Hat ez ilyen nyitott meghivas...szoval veget nem latni idoben es terben (tehat ha majd egy napon ugy ebredsz hogy nagyon megkivansz ebben egy setat - es nem csak virtualisat http://www.atomium.be/GalleryView.aspx?lang=en&imageid=333&sgid=55 akkor gondolj ram :) Addig is minden jot neked! :)

Felméri Péter said...

Nagyon jól néz ki ez a mértanfeladat, nem is gondoltam volna, hogy ilyenek vannak arrafelé. Most már határozottabban fogom megfontolni :)

Anonymous said...

amsterdam utan beleferne kis bruxelles is...hehe

Felméri Péter said...

;)

Anonymous said...

"Gold JERRY! Pure gooold!"

Felméri Péter said...

Rosszul idéztem, elnézést :)