Thursday, November 23, 2006

Médiabefutó episode kettő


Jóra sikerült ez a mai nap, habár a humorfeszt óta nem izgultam ennyire fellépés előtt. Ki is felejtettem egy poént, amit eléggé kedveltem, de hát ez van. E mellett párat kicenzuráztam hogy ne legyen korosztályos besorolása a darabnak. Mint később kiderült, feleslegesen, mivel nem lett volna egyik se túlságosan gáz.

Különben a műsor egy siker volt szerintem. A zeneszámok jók voltak, a vers-próza viszonylag színes skálával képviseltette magát, csak a tánc hiányzott. A közönségnek tetszett a felhozatal. A műsorvezetők is profik voltak. Igen Tsz, tudom hogy el fogod olvasni, de azért nem szedem ki ezt a megjegyzést, hogy profik voltak a darabjaid. A kolozsvári szakasszal pedig sokat bővült a vers-próza kategóriában is a felhozatal. Innen három produkció ment tovább és ha információim helyesek, akkor jelenleg négyre nőtt a teljes felhozatal.

Holnaptól egy erdélyi turné erejéig Izabella leszek. Igen, spéci ezt a darabot kérték, de hát ez van. Ha valaki szervez, akkor lehetnek pretenciói.

Szóval akkor amíg el leszek menve felügyelet nélkül hagyom az oldalamat is. Úgyhogy nem lesz frissítés meg ilyesmi.

3 comments:

Anonymous said...

Hargita Népe nov. 24

Humormentes humorgála

Nyolc várost érintő információs kampányt hirdetett az RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Értekezlet, amelynek első állomása Csíkszereda volt. A megyeszékhelyi megmozdulás zárómozzanatát egy humorgála jelentette, amelyre legkevesebb félezer résztvevő látogatott el, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy majd jól fogják érezni magukat.

Elképzelésük pedig nem vált valóra. A technikai bakikon túl a meghívott humoristák idejétmúlt szellemeskedésein csak azok nevethettek, akik nem n-edik alkalommal hallották azokat. A történet kesernyés ízét Gáspárik Attila – ezúttal humorista műsorvezetőként – gyengécskére sikeredett beszólásai csak növelték, hiszen nem igazán tudott azonosulni a nézők elvárásaival. A román korrupcióról felolvasott utópisztikus írása még úgy ahogy betalált, de a nem túl szellemes hokis megjegyzései valahogy félresiklottak. Említsük csupán Hricinát, a volt csíki kapust, aki Gáspárik szerint még mindig a Sportklub játékosa (meglehet, de a Steaua színeiben – legalábbis az utóbbi derbik eredményeit tekintve). A nézők által feltett, Európai Unióval kapcsolatos kérdésekre adott válaszokért sem jár babér. A jelenlevők egy része azért látogatott el a humorgálára, mert azt a Gáspárikot akarta látni, akit a romániai magyar poéngyártás legnagyobbikaként emlegetnek. Hát, finoman szólva, a „mester" ezúttal halvány volt.

Mint említettük, nyolc várost érint ez a turné. Elsőként túlesve rajta, máris sajnálni kezdtük a maradék hetet.

Anonymous said...

Faszt humormentes. ott voltam, mindenki elvezte, csak a Hargita Nepe Ujsagiroja nem.

Felméri Péter said...

:)) Én sajnos nem voltam ott a csíki és a kézdivásárhelyi fellépéseken, mivel épp akkor volt a Médiabefutó kolozsvári szakasza, viszont úgy hallottam, hogy nagyon tetszett a közönségnek a műsor és a Hargita népe csak azért írta ezt, mert nagyon kivannak Gáspárikra.