Thursday, August 31, 2006

Hírek

Nemrég szolt Béfé, hogy mennek a rádióba adást felvenni és hogy menjek én is. Mivel épp van szabadidőm, nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget, hogy igaz híreket igaz szívvel kommentáljak, „ami a nyelvemen az a számban” elv alapján. Már volt egy ilyen alkalom valamikor nem is olyan régen, de még mindig nem hallottam, hogy milyen volt az a felvétel.

Szóval 18:30 – 19:30 brainstorming (értsd hírek elolvasása és megértése) majd mikrofonba belemondás. Azt nem tudom hogy mikor kerül adásba.

Wednesday, August 30, 2006

Nyaralás ősszel

Nemsokára itt a vakáció ideje, ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy nem itthon döglök, majd, hanem valahol máshol. Méghozzá a horvát tengerparton. Veszünk vízipuskát is, hogy tudjunk támadni és védekezni, ha a szükség úgy hozza. És lehet hogy úszócipőt is, a tengeri szörnyek ellen, amik a lábunk alá kerülhetnek. És azért kell a cipő mert így nem tudnak a lábszagunk után követni. Többet most nem írok, mert.

Monday, August 28, 2006

Hétfő reggel, tralala

A munka nem szégyen. Csak az embernek néha nincs kedve hozzá. De össze kell szedni az erőt hozzá. És nekifogni. Nem hagyni ott, tovább csinálni, és tovább. Egyik perc telik a másik után, és már bele is jöttünk. Mert dolgozva is lehet élni. Hajrá.

Azért nincsen gáz, nem mindig ilyen nehéz meggyőznöm magam, hogy nekifogjak dolgozni.

Monday, August 21, 2006

Újabb fellépés

A napokban egyeztem meg a Gyergyói Ifjúsági szervezettel, hogy fellépek a rendezvényükön, szeptember 22.én, szombaton. Az előadás 45-60 perces lesz. De rengeteg munkám van addig, amíg összerakok egy ilyen nagy darabot.

Már töröm is a fejem, hogy milyen új számokat iktassak be. Egyelőre a fő témának az Európai Uniós integráció tűnik, mivel ezt úgy is kicsinek és nagynak egyformán ismerni kell, szóval ebből tartok majd egy kis ismertetőt. És minden valószínűség szerint előadom egy pár ismertebb darabomat is. Jelen pillanatban a bűvészest próbálom feltuningolni egy pár új trükkel. Ezért nézem David Blaine produkcióját, meg úgy általában mindent amiben van trükk.

Thursday, August 17, 2006

Óramű

Máma befejeztem egy pontozási rendszert, amit rá is kapcsoltam az oldalamra. Megtekinthető a kérdések – mondások / válaszok oldalon. A kis körökre klikk. Minél jobban tetszik, annál nagyobb karikára klikk.

Monday, August 14, 2006

Horoszkóp

Robi megkért, hogy írjam meg a horoszkópot az oldalára, a saját verziómban. Annak fogok most neki, de előtte konzultálok valami hiteles horoszkóppal, hogy lássam milyen csillagjegyek léteznek. Ja igen, nem fejből írom ám, hanem a csillagokból. Meg a bolygók állásából. Érteni kell ám ehhez. Munkára fel.

Thursday, August 10, 2006

Tadadadam

Egy új menüponton dolgozok az oldalamra, de még annyira titkos, hogy a meglepetés jelet se tettem ki, de annyit elárulok, hogy a film helyére kerül majd. Már épp ideje volt lecserélni azt is...

Wednesday, August 09, 2006

Csak úgy

Miért van az, hogy minden alkalommal, amikor valami hétköznapitól eltérőt csinálunk, akkor történnek az emlékezetes dolgok? Mindig ezek az emlékek maradnak meg, sőt azt is mondanám, hogy ez tartalmazza az élet ízét? A mindennapi rutin alkalmas az eltartásra, de csak magában nem tudná feldobni a mindennapokat. A másik oldalról meg, nem lehetne csak az élvezetből se megélni.

Monday, August 07, 2006

Szombat, Vasárnap, Hétfő

Már eddig is rengeteg ismerőssel futottam össze, de máma a legtöbbel. Még jöttek többen is, csak a hétvégére. Paradicsomot vettünk a vasárnapi paradicsom háborúra. Hadd rohadjanak a napon. Új plakátok hirdették, hogy máma kerek asztal humor lesz, sok híres humoristával. Végül én is meg Zsombor is felkerültünk a listára, mert jók voltunk. Aztán ott beszéltünk. Humorosan.

Este jöttek a Megasztárok. Ezek mindenféle jó számokat énekeltek. Csak nem a sajátjaikat. Hanem másokét. Így könnyű... De azt tanácsolom, hogy Linkin Parkot ne énekeljenek többet, mert azt nem tudnak.

Itt kicsit eltelt az idő és már nem is emlékszem mi is történt pontosan. Ez van ha nem írom meg időben a dolgokat. Szóval a lényeg. Jöttek még barátok, aztán koncertek meg minden.

Akkor inkább a vasárnapról írok, mert onnan is van mit mondani és szombatról most több nem jut eszembe. Humorprogram. Fellép Zsombor is. Többek között. Sajnos nem adta elő a teljes darabját. Pedig én kíváncsi voltam. Az egyik poénját elmondta előtte, és nagyon tetszett, de most nem mondom el, majd ő, legközelebb. Aztán paradicsom-wars. 50 kg paradicsom eldobálása az ellenségre. Két tábor. Béfé meg Téesz csapatkapitányok. Nagy bunyó. Ezzel a nagy bummal fejeződött be az idei humorprogram. Jó poén volt, remélem mindenki jól szórakozott, aki ellátogatott rá.

A végére maradt a rendrakás meg ilyesmi. És az eső. Egy nagy kiadós zuhé. Mi bent rekedtünk a teremben. De szerencsére egy lyukas labda is, és még egy pár ember, aki az eső elől ide menekült. Nagyon profi szórakozás volt. Köszönet az esőnek.

Aztán további ünneplés meg buli, ott volt a Gangsta Zolee meg a kartelje, sokat hallottam róluk, de most láttam őket először. Hát na. Énekeltek. Nem voltak olyan jók mint ötven cent.

Hétfőn hazautazás. A kolozsvári buszra nagy a tömörülés, én meg a törékeny felszereléssel nem tudtam helyet nyerni a bunyóban. Maradt a vonat. Addig is stoppoltunk. Háromnegyed óra múlva, mikor már majdnem feladtuk, megállt egy focus, üres csomagtartóval, négy hellyel. És hamarabb beért mint a busz. És olcsóbb is volt. Na ezt nevezik vakszerencsének. Asszem.

Vége.

Saturday, August 05, 2006

Péntek

A nagy nap. ATB és Rasmus. Szervezői hiba. ATB-t betették a DJ sátorba. Pedig a szabadban lett volna a helye. Az emberek fulladoztak, mert mindenki meg akarta nézni. A Rasmusra is sokan jöttek. Azt mondták ezek a csoda finnek, hogy Románia a Drakula hivatalos országa. Megcsókolhatják.

Reggel reggeli. Ebédre barack. Jó sok barackot megettem. Adakozó asztaltársaim voltak. Úgy általában sok desszertet megettem nekik köszönhetően. Köszönöm.

A humorfeszt pénteki attrakciója a baseballütős tojásloccsantás volt. Az ötvenből 5 főtlen volt. Ezeket fekete markerrel jelölték a fiuk. És aztán csak úgy flötty. A viccmondó verseny is nagyon bejött. Vásárlási utalványt lehetett nyerni vele. Öt sörre szólt. Vagy négy körre az ATV-kkel. Ki mire akarta váltani.

És akkor jöttek a koncertek. A Directia 5 a Rasmussal egy időben kerül sorra. Szívás nekik. Kicsit belenéztem én is az előadásba. Azért sokan elmentek erre is, nagyon jó hangulata volt. A másik amit sajnálok, hogy fedésbe került a nagyokkal a Shukar Collective volt. Csak nemrég hallottam róluk a testvéremnek köszönhetően, de szívesen megnéztem volna. A szakértők szerint jók voltak.

ATB-re, mint már mondtam, rengetegen voltak kíváncsiak, de én előre férkőztem, és elég jó helyet kaptam. De egy óra után kijöttem mert nagyon környékezett a fulladás. Kintről is nagyon jól lehetett élvezni. Fantasztikus dj, nagyszerű buli. Három ember az eco-budik előtt aludt, harminc méterre a sátortól. Szerintem nem természetes alvással aludtak.
Ide jön még Zsombor esete, aki mindenáron autógrammot akart ATB-től. Majdnem sikerült neki. Itt tudni kell, hogy volt a BS guarding, akik mindenhol ott voltak, de nem tűntek kemény fiúknak. És akkor ott voltak a profik, valami magyar cégtől. Hatalmasak. Ők voltak a színpadok körül. Zsombor az elején szépszóval próbálkozott. Nem ment. Aztán figyelemeltereléssel. Elkapták és kitették. Harmadszorra furfanggal. Megkerülte és hátulról furakodott be a sátorba. Egy méterre volt ATB-től. Aztán már nem. Kinyomták a sátorból. Könyörtelenül. Kár. Szívesen megnéztem volna az autógrammot. Zsombi, ha kedved támad, meséld el a storyt itt, egy comment formájában, te sokkal jobban tudom milyen volt.

Thursday, August 03, 2006

Csütörtök

Reggel plakátozás. Én hordozom a lapokat, Béfé ragaszt. Téesznek is ragasztanak. A fogát. Képes volt kiverni a fogait és hazautazni a fogorvoshoz, csak hogy ne kelljen segítsen.

Máma léptem fel. Féltem, hogy nem lesz elég érdeklődés, mert a nép a hétvégére jön, túl messze van a humorfeszt villa a világtól, stb. De nem. Rengetegen jöttek el. Sokan álltak is. Robi felvette a darabot. Közönség élvezte. Én izzadtam. Annyira, hogy a bűvészesnél lecsúszott a bajszom.

Előttem Könczey rajzolt csóré emberekre.

Szomszédnéni fellépés. Téesz még mindig stoppol valahol messze, de Béfé belefogott a darabba. Épp eleget húzta az időt, Téesz az utolsó utáni pillanatban megérkezett. Mindenki örül. Különben ők minden nap felléptek.

Szabi elhozta az ebédet a kantinból. Huh de megéheztem.

Máma már jött rendes zene is. Parazitii. Meg ott volt a Moby Dick is, ami arról emlékezetes számomra, hogy azt mondták: ”a politikusok cinkezett kártyákkal játaszanak”. Ez annyira értelmes szöveg, hogy nem is kommentálom. Különben rengeteg énekes érezte úgy, hogy hangoztatnia kell politikai nézetüket. Meleg sört nekik.

Máma nem én adtam fel a leghamarabb.

A kulcs titka

Ahogy megígértem, ide lerajzoltam a ház alaprajzát, meg beírtam a fontosabb részleteket. A tető például azért fontos, hogy ne ázzon be a ház.

Szerda

Kezdjem az elején. Kétszemélyes házikókban laktunk négyen. Fiuk. Én az ágyon aludtam. Zsombor nem aludt az ágyon. A kulcsot a ház alá rejtettük. Ez volt a titkunk. Így nem kellett keresgéljük egymást ha be akartunk menni. A poén az, hogy Béfé is a háza alá rejtette a kulcsát, pedig ő csak egyedül lakott.

Az első munka a humorfeszten a terem kitakarítása volt. Kritikán alul nézett ki. Nem baj, helyrepofoztuk. Nagy banner az épületre kívülről. Fegyver tette fel. Minden napra kaptunk ásványvizet. Azt mondták, a tavaly kóla is volt. Nem baj.

Az első koncert Pofon 74. Rajongók a fűben, pofonok a színpadon, zene a levegőben. Beindult a Félsziget, ennek fele se répa. Más említésre méltó együttes nem lépett fel aznap. Na jó, mondjuk a Zanzibár ok volt. Aznap én adtam fel a leghamarabb.