Monday, February 16, 2009

A 6-os kialakulása

Az elmúlt időben rengeteg ember kérdezte meg tőlem, hogy hogyan alakult ki a 6-os szám? Kicsi, nagy és közepes egyaránt kíváncsi volt arra, hogy vajon ez a 6-os miként alakulhatott ki. Hát álljon akkor itt mindenki okulására a 6-os kialakulásának története.

Először is nyomjuk le a pixet a pappírra határozottan majd induljunk el vele lefele és balra, de inkább lefele. Enyhe ívet adjunk vonalunknak, mintha egy kibaszott ellipszist rajzolnánk. Mikor már elég lent járunk a papíron, akkor álljunk meg egy szusszanásra a picsába is. Ügyeljünk ennek az ívnek a méretére, mivel ez adja meg a tetves hatosnak a magasságát. Ne rajzoljuk túl nagyra és se túl kicsire, de se túl közepesre. Amint végeztünk a cigivel / kávéval, folytassuk a munkánkat. Ha lehet ugyanolyan színnel dolgozzunk tovább, mint amivel elkezdtük a vonalat, mivel senki se akar egy rohadt tarka hatost látni. Szóval koncentráljunk. Kanyarral indítunk, most felfele és jobbra. Ez legyen hasasabb az előbbinél, legyen kör alakú. Tartsuk a kanyart, ne féljünk beledőlni, csak így lehet szép hatosunk. Amint a kis körvonalunk elérte az ellipszis ívet, akkor leállhatunk. És kész is van az a büdös hatos a rohadt fenébe is. Bassza meg.

Szóval még egyszer röviden a hatos: ellipszist utánozva balra le indít, jobbra le folytat, megáll, lélegez, folytat jobbra fel, dagi körív, balra kanyar, majd a csúcson vissza bal le és megáll a vonalnál, nem húz tovább, kilélegez, megnyugszik. Kész a hatos. Nem pofázik. Örül.

7 comments:

Anonymous said...

És a 9-es, hogy alakult ki?

:D

Felméri Péter said...

Kedves Laci, a 9-es úgy alakul ki, hogy veszed szépen a két szemedet és fejjel lefelé olvasod el a 6-os keletkezését. A picsába is.

Lorinczi Zoltan said...

hmm... valamiert haragszol erre a rohadt 6-osra vagy csak ugy tunik nekem?

Felméri Péter said...

Félreértetted Lő, nekem nincs semmi bajom ezzel a kibaszott marha buzi kis retkes 6-al. Nagyon jól megvagyunk, hogy kapná be.

Sz-tike said...

:)))))))
Köszi a tájékoztatást, nélküled nem ment volna.

Bruti said...

Engem a 8754625-ös szám története érdekelne, és azt gondolom, hogy simán megérdemelne egy nagyobb terjedelmű postot... a picsába is! :)

Felméri Péter said...

Hogy az a jó nagy retkes fene enné meg 8754625-öst az ő kibaszottul jó barátjával a 4528-assal együtt. Ha legalább prímszámok lennének. De nem, csak valami nagy béna szarok. De ha gyűjtesz aláírásokat, akkor én megírom a 8754625 igaz történetét is. Mert utána járok. Legalább 10.000 aláírást tessék felmutatni Bruti barátom.