Tuesday, September 09, 2008

Felméri Péter viccelemzési kurzusa 2.

A vicc eredete

Ahhoz, hogy elérjük a vicc-guru szintet mindenképpen tisztában kell lennünk a hagyományokkal, amiket őseink hagytak ránk. Rántsuk hát elő egy jó poros könyvből a történelem legelső viccét, amit még kőtáblákra írtak azok a nyamvadt és büdös ősemberek.

Mna.. Itt is van az a rohadt könyv azokkal a buzi ősemberviccekkel. Lássuk csak, melyik is volt az első. Na meg is van, pont az első oldalon van, micsoda szerencse, nem kell végiglapozzam ezt a szart. Idézem:

- Mit csinál az ős-zsiráf az ős-szupermarkettben?
- Leeszik mindent az ős-felső polcról.

Na, ez volt az. Hát mit is mondjak. Szívesen hagynám, hogy minden ember eldöntse saját maga, hogy ez akkor mennyire jó vicc, de inkább elmondom én, hogy mindenki mit gondoljon róla, aztán meg mindenki nekifoghat és gondolja azt amit most le fogok írni. Szóval az a helyzet, hogy az ősemberek akkor régen még azt se tudták mi az a vicc, ami poénkodást levágtak az abból állt, hogy döglött hallal ütötték a kopac gyerekeket. Hát na, ehhez képest ez egy egészen elfogadható kis gyöngyszem, ez a zsiráfos. Na most mindenki gondolja ezt.

6 comments:

Anonymous said...

khm... hát... ahogy mondod. Mihez képest jó vicc :) Szóval azt gondolom :)

(jajj de nem szívesen írtam most ide elsőnek kommentet... félek, hogy valami bujtatott poén van még a viccben, aztán leégek majd :) Mindegy, talán már ősszel kisebb rá az esély)

pászti said...

Kedves Péter,

kiváncsian követjük viccelemzési rovatod a "Felméri Péter hihihi-hahaha naplójá"-ban, és, bár kacagtunk a végén minden egyes alkalommal, meg szeretnénk kérni arra, hogy, ha van rá a becses idődből, magyarázd még egyszer el a poénokat a legvégén, hogyan is képzeljük el, miért kellett kacagni?

Millió köszönettel,
csókol
Micike és Mamó,
Baktalórándháza

Felméri Péter said...

Tisztelet és nagyduma minden kedves hallgatónak.

Netta, nem kell félni elsőként beszólni, én arról vagyok híres, hogy nem rejtem el a poénokat mert ezt nem engedi meg az én kulturáltsági szintem, ami sajnos elég alacsony.

Ugyanakkor a Pászti házaspár (Baktalórándháza) kedvéért elmagyarázom az zsiráfos viccet (habár lássuk be ez egy egészen kevés kultúrát igénylő vicc): Szóval az van, hogy a zsiráfnak hosszú nyaka van és éppen ezért eléri a szupermarkettben a felső polcokon levő élelmiszereket is. Hát ebben rejlik ennek a viccnek a kulcsa.

Anonymous said...

- Rabbi, sünt foarte szörák, cse szö fák
- du-te la piacő. cumpőrő váká Riska. Dar nu altő vacő, numai Riska!
....
- Rabbi de unde ai stiut cő o szömj aduce bány Riska?
- "Cine nu risca nu castiga."

Anonymous said...

öhh, oks. Amúgy ugye lesz folytatás a kurzusnak?

Kazsa said...

Fog még folytatódni a cikk,mert érdekel ,hogyan lehet humorosnak lenni.Légyszi(két j-bvel plusz minusz ly-al),ha van csekély időd,és kedved folytasd;)
Köszönjük Jedi Mester :)