Wednesday, August 13, 2008

A galamb - film

A galambokra visszatérve. Írtam ma egy forgatókönyvet, ami egy beszélő galambról szól. Már látom is magam előtt, amint az Oscar gálán átadják a díjat a főszereplőnek: ”And the talking pigeon award goes to... tadadadadam... goes to the talking pigeon.”

Itt van egy részlet a forgatókönyvből (zárójelben a rendezői utasítások):

...
- Ezt a magot még megeszem.
(A galamb megeszi a magot)
- Ezt a magot még megeszem.
(A galamb megeszi a magot)
...
- Ezt a magot még megeszem.
(A galamb megeszi a magot)
...

(részlet vége)

5 comments:

Lorinczi Zoltan said...

Ez majdnem zsenialis :)

Anonymous said...

és mikor beszél?

igenbiza said...

Nincs túldumálva a sztori... De nagyon mozgalmasnak, érdekfeszítőnek tűnik. Van néhány filmes ismerősöm, érdeklődök majd náluk, hogy az ORTT-től mennyit lehetne megakasztani a filmedre. Biztosan sok nulla lesz a szám végén. Vagy az elején.

Felméri Péter said...

Köszönöm Lő, törekszem :D.

Cs, egész film alatt beszél: "Ezt a magot még megeszem." Kivéve az elején meg a végén, mert akkor zene lesz.

Köszi Ákos, én is úgy érzem, hogy szükséges lesz a támogatás (főleg anyagi), mivel azért akarom a filmeket készíteni, hogy meggazdagodjak belőlük.

apropo said...

Ezt a jelenetet az én életemből lopták... Amikor este a tévé előtt eszem a tökmagot, mindig ez zajlik. De nálam - ha már filmvászonra viszik, ne feledkezzenek meg róla - lelkiismeretfurdalás olvasható az arcomról, testtartásomról, a hangom lejtéséből: tudom, hogy hízlal, de egyszerűen nem tudok megállni. Ha film lesz belőle, és ragaszkodnak a történet valósághű közeliségéhez, mindenképp minimum 5 részes tévé filmként valósítható meg. Akkor meg nem filmvászonra viszik hanem képernyőre (valamennyien tudjuk, hogy ez sem igaz, tulajdonképpen DVD-re, esetleg más mágneses/optikai adathordozóra).

A galambokhoz annyi köze van a történetnek, hogy így szoktam felkiáltani (ez lehet a külön részek befejező mondata, jelenete is): "galambom, elfogyott, behozod a másik csomagot?"
(Román verziónál lehet szotyival is, csak úgy a harmadik résztől már semmi sem látszik a földre köpött héjaktól).

Bocs amiért a hozzászólásom hosszabb a posztnál.