Tuesday, September 09, 2008

Felméri Péter viccelemzési kurzusa 2.

A vicc eredete

Ahhoz, hogy elérjük a vicc-guru szintet mindenképpen tisztában kell lennünk a hagyományokkal, amiket őseink hagytak ránk. Rántsuk hát elő egy jó poros könyvből a történelem legelső viccét, amit még kőtáblákra írtak azok a nyamvadt és büdös ősemberek.

Mna.. Itt is van az a rohadt könyv azokkal a buzi ősemberviccekkel. Lássuk csak, melyik is volt az első. Na meg is van, pont az első oldalon van, micsoda szerencse, nem kell végiglapozzam ezt a szart. Idézem:

- Mit csinál az ős-zsiráf az ős-szupermarkettben?
- Leeszik mindent az ős-felső polcról.

Na, ez volt az. Hát mit is mondjak. Szívesen hagynám, hogy minden ember eldöntse saját maga, hogy ez akkor mennyire jó vicc, de inkább elmondom én, hogy mindenki mit gondoljon róla, aztán meg mindenki nekifoghat és gondolja azt amit most le fogok írni. Szóval az a helyzet, hogy az ősemberek akkor régen még azt se tudták mi az a vicc, ami poénkodást levágtak az abból állt, hogy döglött hallal ütötték a kopac gyerekeket. Hát na, ehhez képest ez egy egészen elfogadható kis gyöngyszem, ez a zsiráfos. Na most mindenki gondolja ezt.

Sunday, September 07, 2008

Felméri Péter viccelemzési kurzusa

Ebben a sorozatban megpróbálom kevésbé profik számára is elérhetővé tenni a humor misztikumait. Kicsiny ismeretterjesztő sorozatom azoknak próbál segítséget nyújtani, akik úgy érzik, hogy nem uralják teljesen a humor minden megjelenési formáját de úgy érzik, hogy ők ennél többre hivatottak.

Biztos előfordult már veled, hogy nem értetted meg egyik pajkos osztálytársad / munkatársad / ovodatársad mókás viccét. És mindenki nevetett, persze te is, nehogy lemaradj, de fogalmad se volt, hogy akkor most min is nevettek? Ugyanakkor biztos próbáltál már viccet írni, de apoén, amit a végére bigyesztettél elismerő hahota helyett csak fura morgásokat, torz arcokat és "Na én megyek vissza dolgozni / tanulni / legózni inkább." kijelentéseket eredményezett Nem kell szégyelni, mindegyikünkkel előfordult már ilyen. Többek között velem is. (De hát kivel nem? Pffhhh.) Szóval ez a kurzus neked szól kedves barátom.

Első leckénkben egy viccet elemzek ki. Következzen tehát a vicc és annak aki nem értette meg, hogy miért nevetnek rajta a kollégai akik a válla fölött olvassák ezt a poénbombát, zárójelben a magyarázat is megtalálható. (Khm. Itt azért hadd szögezzem le, hogy nem számít hogy melyik kontinensről vagy, ez egy kurva nagy poén. Hörf.)

Szedlacsek és Kórbuj beszélgetnek. Szedlacsek:
- Ide figyelj Kórbuj, én mondok neked egy olyan mondatot, amiben a te neved kétszer is benne van.
- Na nem hiszem, ilyen nincs! Mondd.
- 8-kor búj (érted, Kórbuj ;) Hihahi.) be a seggembe, 9-kor búj ki a seggemből. Hahahihaihaaa.
De erre Kórbui csak nézett. Majd miután Szedlacsek befejezte a nevetést, így szólt:
- Figyelj Szedlacsek, én is tudok egy olyan mondatot, amiben a te neved kétszer szerepel.
- Hah, na ezt már nem hiszem. Mondd!
- Szedlacsek, Szedlacsek, kapd be a faszomat.

(Magyarázat: Ez a vicc azért nevettet meg, mivel van egy kurva nagy poén a végén. q.e.d.)

Monday, September 01, 2008