Thursday, November 11, 2010

Interjúk 001 - Kovács András Péter


Kovács, András, Péter. Ki ne ismerné ezeket a neveket külön-külön vagy bármilyen permutációban? András nemrég az Állatkertben tartotta első saját estjének, az "Evolúció"-nak a bemutatóját. A Godot Dumaszínházban beszélgettünk, mint ember az emberrel.

FP: Mi az "Evolúció" KAP értelembe véve?
KAP: Ennek kettős értelme van, egyrészt jelöli magát az estet is, ami a földi élet kialakulásával és jelenlegi helyzetével foglalkozik, közel se kimerítően, mivel másfél órában ez nem lehetséges, másrészt kicsit utal arra is, hogy ez a sztendap evolúciója, mivel egy ilyen, egy téma köré szervezett est még nem volt Magyarországon.

FP: Van egy motorbiciklid, amit nem félsz használni. Easy Rider vagy?
KAP: Nem, nem vagyok Easy Rider, teljesen konszolidáltan motorozok. Nem is szeretek száguldani, 90-nél gyorsabban városban sem hajtok.

FP: Nagy Star Wars rajongó vagy. Rengeteg nyelven tudod azt, hogy "Luke, az apád vagyok!": magyarul, angolul, németül, franciául, olaszul, kínaiul és már latinul is. Ki a kedvenc Star Wars karaktered?
KAP: Darth Vader, de hát gondolom mindenkinek ő az. Azért szeretem, mert lehet, hogy ő a leggonoszabb (nem ő a leggonoszabb, mert Palpatine Császár az - FP), de egyben a legösszetettebb is.
FP: Miért, sok a csavar benne?
KAP: Igen a legtöbb fém benne van, de hogy ő gonosz, de tudjuk, hogy jó volt és egyben családapa, szexelt is, szóval nagyon komplex. Egy gonosz karakter amúgy is mindig izgalmasabb, mint egy jó.

FP: Sokat futottál, sportoltál, amíg meghódítottad az asszonyt. Házasság után még mindig fontos ez?
KAP: Persze, hogy feszes maradjon a testünk :) Nem. Fontos, mert a sztendap, amit csinálunk nagy fizikai terhelés. Péter néz rám furcsán. Igen, mert te egy helyben álldogálsz negyven percig. (Igen, András sokat mozog a fellépésein, valóban - FP)

FP: Nagyon fiatalon megvolt a Karinthy gyűrű. Hányat kell még aludni a Kossuth díjig?
KAP: Nem tudod, egy humoristának, aki gyakorlatilag a rendszer udvari bolondja és kritikusa illik-e elfogadni bármilyen rendszertől díjat. Valószínűleg ha ott lesz a pillanat, akkor a hiúságom erősebb lesz az elveimnél. (Mosoly KAP) De sokan vannak még előttem: Hajdú Péter, Schobert Norbi... (Mosoly KAP és Péter - nagyon vidám ez az interjú)

FP: Mik a céljaid a jövőre nézve?
KAP: Ilyen, az "Evolúció"-hoz hasonló saját esteket szeretnék csinálni. Sokat. És azt szeretném, hogy a sztendap nem csak egy ilyen kocsmai, éttermi műfaj maradjon, hanem legyen kulturális, színházi kerete is. Ha már Dumaszínház a nevünk, vegyenek minket be a színházak közé és lehessünk egy színdarab vagy opera konkurenciái.

FP: Mit csinálsz a Facebook-on?
KAP: Közösséget teremtek, nyomom a socialt (social: angol szó, azt jelenti, hogy sajt - FP) A Facebook egy jó lehetőség arra, hogy az ember ismerősökre, rajongókra találjon, akikhez eljuttathat híreket, eseményeket, rendezvényeket. Másodsorban pedig a rajongók is feldobhatnak olyan ötleteket, témákat, amikből később jó poénok születhetnek.

Pár napja megjelent az András könyve is: Multigáz.

5 comments:

SiD said...

Vitatkoznék KAP-pal, az én kedvencem ugyanis Obi-Wan Kenobi :D

Unknown said...

SiD: ez miért vitatkozás? Nem mondta sem ő, sem más, hogy a te kedvenced nem Obi-Wan Kenobi :)

Anonymous said...

idézem:
"KAP: Darth Vader, de hát gondolom mindenkinek ő az."
ha nem is vitatkoznék,de legalább cáfolnám az állítását. rosszul gondolja, mert én kifejezetten unom darth vadert. hajrá HAN SOLO!!!

mellesleg az interjú naggggyyyon jóóóó!!!

Unknown said...

Ismét egy post a blogon, ezúttal riporteri vénát csillogtatva. Már-már azt hittem, hogy kiszorultál a cybertébűl.

Anonymous said...

CSUBAKKA A LEGJOBB ;)