Saturday, January 16, 2010

A mézes kenyér

Egy egyszerű táplálék, ami nemzedékeket nevelt fel és tett halhatatlanná. Ha azt mondom Kossuth Lajos, te azt mondod mézes kenyér. Ha azt mondom Napóleon, te azt mondod mézes kenyér. Ha azt mondom Jézus, te azt mondod mézes kenyér.

Ezer légyszerű, de valamivel nagyobb és sárga-fekete csíkos kis szálldosó robotka gyűjti be a pollent, amiből a királynő előállítja a mézet, tízezer éves recept alapján, ami anyáról lányára száll. Egy tökéletes mechanizmusnak köszönhetjük hát a mézet. Becsüljük meg. Ja igen, a kenyeret a pékek sütik. Ők nem annyira tökéletesek, de őket is szeretjük valamiért.

A bölcsek azt mondják, hogy aki nem evett mézes kenyeret, az nem élt igazán. Lehet ebben valami.

Monday, January 04, 2010

Mondom a magamét döntő

Megnéztem a döntőt is, és gondoltam, hogy írok róla pár sort, a teljesség igénye nélkül.

Először is sokat bakizott Magyari Attila, ha jól emlékszem a músorvezető nevére. Az, hogy bejöjjön a szinpadra a műsorszám alatt nagyon durva tévedés. Ugyanakkor minden versenyző után oda kellett mondja, hogy "Maradj velünk". Ez mi akart lenni? Mindenki rohant a BKV-hoz, hogy na, pucolok is haza, hogy figyelmeztetni kellett őket, hogy várjá már, mert lesz itt díjazás is???

Ami a versenyzőket illeti, volt pár ügyes. Nekem megint Anett tetszett a legjobban. Gratulálok a második helyhez, ez is szép eredmény és fel a fejjel, lesz ez még jobb is, hisz látod mennyien szerették azt amit csinálsz :) Nekem Szép Bence egy picit ripacs volt, szerintem azok a poénok visszafogottabban is ültek volna ennyire, akkor meg minek ez az eröltetés. Őszi Attiláról pedig az maradt meg, hogy a közönség nagy része nem értette a poénjait, csak néztek ki a fejükből, hogy akkor most merre van kelet.

És végül Köleséri Sándor, aki profiként vett részt a versenyen csalódást okozott, mivel sokat ismételt a már elnyomott anyagából, ami azért picit zavaró. Hogy lehet, hogy nincs kétszer 5 perc ütős anyaga? Ugyanakkor a történetei nem voltak konszisztensek, mivel az elején arról beszélt, hogy a csaja azt mondja neki, hogy térdig érő hó van kint, ami azt jelenti, hogy neki mellig ér, poén, haha, ok. De ebből közvetkezik, hogy a lány magas. Aztán jött az autóvezetős sztory, ahol Köleséri áll a kormány mögött, a felesége pedig kalapáccsal üti a sebváltót 4-esbe. Szóval a csaj akkora mint ő. Akkor most hogy van ez? Engem zavarnak ezek a kis ellentmondások. Igazán össze lehetett volna dobni ezt okosabban is.

Ami picit zavaró volt még a műsorban néha, az a fergeteges tapsvihar, ami minden poén után bejött, gondolom egy nagyon nyugtalan tapsgép iránító ülhetett a stúdióban :) Vagy a közönség érezte úgy néha, hogy ha nevetni nem is tudnak a poénon, de legalább egy tapsot ki tudnak hozni magukból.

Hát ennyit jutott most eszembe, megpróbáltam inkább építő jellegü kritikát írni, de elnézést kérek, ha valakit megsértettem.

Ja igen, holnap elutazok Barcelonába, szóval a visszajelzésekre csak az után tudok reagálni. Türelem :)