Sunday, November 29, 2009

Showder Klub reloaded

Tegbap vettem egy Budapest térképet, hogy megfigyelhessem, hogy melyik kerület hol van és mettől-meddig tart. Nem tudom miért érdekel ennyire ez a téma, de az utóbbi időben sokat foglalkoztatott a kérdés. Hogy akkor ez most az ötös? Nem, a hatos. De akkor ez most biztos az ötös. Nem az már a tizenhármas. Valaki azt mondta, hogy azért van ez a fura számozás, mert körkörösen számozták a kerületeket, kiindulva a palotától. De hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem fogadom el a magyarázatot. De mostantól térképpel a kezemben okos leszek.

Tegnap Hajdu Balázsnak forgattunk egy filmet, ami a blogjának a megnyitója lesz. Mogács is jött, ő krétai sakkmestert alakított. Nem kell megérteni. Itt a blog amúgy, de erről lesz még szó.

Tegnapelőtt pedig Godot-os fellépés volt Litkaival és Kőhalmival. Nagyon fasza volt, jó volt a közönség, jól éreztem magam. Utána sörözés, majd miután ránk zárt a Godot, átmentünk a Rézangyalba Zolival és a haverjaival. Nagyon jófejek.

Ma képregénykiállítás a Gödörben, holnap pedig Showder Klub, este, 22:25- illetve 23:25-től, attól függően, hogy milyen időzonában éltek. Kiss, Dombi, Bellus és Felméri. Hát mennyire jó ez? Nagyon.

Monday, November 23, 2009

Szomszédnéni

Szomszédnéni Produkciós Iroda. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs. Nem tudom kinek mennyire ismerősek ezek a nevek, de azt tudom, hogy mindenkinek van szomszéd nénije. Na jó, van olyan akinek nincs. De az fogja be a pofáját. Köszönöm.

Régebb óta vannak a szakmában mint a kekszes csoki és a vaniliás kakaó. Talán. Nyolc éve vannak együtt mint humortársulat és ha Erdélyben valaki meghallja a nevüket akkor megdobban a szíve. Majd megint és újra, és újra. A szív már csak ilyen. Ők találták ki és szervezték meg az első Erdélyi Humorfesztivált, olyan régen, hogy arra már senki se emlékszik. Csak az öreg nagytaták suttogják még egymásnak a dátumot. És ha nem lett volna ez a Humorfeszt, akkor talán én se lettem volna humorista. De hogy mennyi mindenkinek köszönhetem azt, hogy mégis az lettem, majd egy másik írásban.

Szóval nagy arcok ők ketten, bemutatkoztak már a Comedy Central Bemutatja műsorban, megjárták az Esti Showdert és most jönnek a Showder Klubba is. Ma este, RTL KLUB, 2009.11.23, 22:25 (HU Time) / 23:25 (RO Time). Give it up for thö SZPI.

Monday, November 16, 2009

Utolsó Vacsora

Belementünk a Dumaszínházas srácokkal egy fotósorozatba, amit egy orosz, de Magyarországon élő fotóművész, Merjás Georgij, készített. Az ötlete az volt, hogy egy sorozatot készít az Utolsó Vacsora című Leonardo festménytől ihletve. A sorozat öt fotóból áll és találóan a Godot Dumaszínház előtt készült. Mindegyik képen ugyanaz a 13 ember van, de mindig más ruhában. Voltunk vándorszínészek, orvosok, üzletemberek, póker játékosok és kéményseprők. Minden képre megfelelő díszlet került az asztalra és mi is alaposan átöltöztünk, több esetben át is frizuráztak minket. Voltak ott sminkesek, ruhások, fodrászok és egy alak, aki csak a napszemüvegeket hozta. Egy szóval jó szórakozás volt, annak ellenére, hogy ráment egy vasárnap.

Az első képet meg is kaptam, nagyon jó lett, de mint később kiderült véletlenül küldték tovább és a bemutató előtt nem szabad publikáljam. Ez pedig november 26.án lesz, a Godot Dumaszínházban és ha átküldik a többi képet akkor utána majd én is kiteszem ide őket. Addig is itt van egy kis promó, amit pár órája nyomtunk le Dombival és Mogáccsal a Reggeliben. Természetesen Georgij is ott volt :)


Sunday, November 15, 2009

Bank

Egy bank mellett lakok és az utóbbi félévben egyszer se féltem hazamenni... Hol Hadházi, hol KAP, hol pedig Benk Dénes figyelt le rám jóságosan. A vároban Trabarna örül a súlytalanságnak, az országúton pedig Kiss Ádám nyújtogatja ölelő karját. Jóéjszakát gyerekek.

Tuesday, November 10, 2009

Showder Klub vid

Itt van a tegnapi Showder Klubbos fellépésem, köszönet hawytube-nak az uploadért :) Ami hozzászolásom lenne, az annyi, hogy alig vágták meg. Az első részével nagyon meg vagyok elégedve, a vágás is jó volt, szép kerek lett. A második részt viszont, amikor a Dacia-ról beszélek, nagyon szétbarmolták azzal hogy kisípolták a Dacia szót. Viszont a "kurva drága", a köcsög illetve kétszer a vazzeg benne maradhatott. És hát a balfasz szó is érthető a sípolástól meg a Szentkirályi is. A Daciat pedig úgy megkúrták, hogy teljesen érthetetlen. A baj az, hogy nem is fordult meg a fejemben, hogy a Daciaval gond lehet... Szóval ettől az egész sztory érthetetlen lett, sőt idegesítő is a hangos sípszó miatt. Csesszék meg. DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA, DACIA! Ettől függetlenül jó szórakozást :)



Illetve itt van még az Extrém Magas Lenemugrók videó is, amiről említést teszek az előadáson:


Monday, November 09, 2009

Showder Klub emlékeztető

Ma este, November 9, RTL Klub, 22:25 (Hu Time) illetve 23:25 (Ro Time). Fellépők: Bödőcs Tibor, Rekop György, Felméri Péter illetve műsort vezet Aranyosi Péter.


Wednesday, November 04, 2009

Showder Klub felvétel, November 3

Tegnap letudtam a szezon első Showder Klubbos felvételét. Sajnos úgy érzem, hogy csak kb. 85%-osan teljesítettem. Ezt azért mondom, mert nem voltam teljesen fokuszban, kifelejtettem két poént, és egyszer majdnem elfelejtettem, hogy hol is tartok. Ezeket leszámítva úgy érzem, hogy sikeres volt az előadás, meg vagyok elégedve vele :) Tudom, hogy azzal, hogy egy pár erősebb poén után nem hagytam sok szünetet azt értem el, hogy kevesebbszer tapsoltak az emberek, de inkább vállaltam ezt, mint hogy az legyen, hogy van egy nagy tapsivahar, de utána még marad egy zárópénom a sztory vagy a gondolategység lezárására. Remélem nem tévedtem.

Mindezt összevetve szerintem nem kell kihagyni belőle sokat. Rögtön a felvétel után azt mondták, hogy úgy lesz megvágva, hogy felcserélik a blokkjaim sorrendjét, és ez nagyon aggasztott, mivel ezek nem teljesen külön álló részek voltak, hanem meg volt szépen az átkötés közöttük. De ma érdeklődtem és azt mondták, hogy mégse lesz sorrendcsere, mehet az egész úgy ahogy mondtam. Ez fel is dobta a napom :)

Szóval mindenkinek ajánlom a figyelmébe a Showder Klubbot, Hétfő este, November 9, RTL Klub, 22:25 (Hu Time) illetve 23:25 (Ro Time). Fellép még Bödőcs Tibor, Rekop György illetve műsort vezet Aranyosi Péter.