Tuesday, May 26, 2009

Comedica est

A napokban voltam a Comedica kolozsvári román sztendaposok előadásán a Republica moziban. Na jó, nem is annyira a napokban, csak eddig nem volt időm írni róla. Szóval ők ketten vannak, Nicu és Iancu. Nicu a szemüveges, ha valaki látta volna a reklámplakátokat, Iancu pedig a nemszemüveges. De a különbségek nem állnak meg itt. Nicu poénos, Iancu nem. Nicu előadásában van fantázia, tetszik ahogy kombinálja a dolgokat, észreveszi a hasonlóságokat és azok alapján amit lát a világban összerak egy jó kis műsort. Iancuból viszont teljességgel hiányoltam ezt, ő csak elmond dolgokat, sehol egy frappáns hasonlat, észrevétel vagy mondanivaló. Az egész műsor két órát tartott, és így nagyon híg lett. Ha Iancut kihagyták volna, és Nicu műsorát megvágják, akkor egy nagyon jó 30-40 percet lehetett volna kihozni. Amúgy jó, hogy felénk is kezd beindulni a sztendap, elég sok ember jött el a műsorra, voltak talán 5-600-an is. Kár, hogy én nem beszélem sztendap szinten a románt, pedig érdekes lenne kipróbálni ezt is :)

Amúgy a napokban Robi elkészítette az iwiw-es rajongói klubbomat, már sokan vannak benne, olyanok is, akiket nem ismerek, ami jó jel :) Köszi Robi. Ugyanakkor Móni összehozott egy oldalt nekem a poznanici nevű szerb iwiw-en, ahol már 69 ismerősöm van :P Igen, ide tartozik, hogy ezt az oldalt magyarul is meg lehet tekinteni (az oldal alján lehet nyelvet váltani). Köszi Móni :)

Monday, May 25, 2009

Muuuvi

Tavaly meghívtak levezetni a Muuuvi nemzetközi Film Fesztivált Gyergyószárhegyen. Nagyon jó buli volt, reggel nem volt semmi, délelőtt és délután filmvetítések, ebéd időben ebéd és buli időben buli. Szóval három napig nagyon jól éreztem magam, annyira, hogy hajlandó voltam a sztendapom egy részét angolra lefordítani, hogy a nemzetköziek is értsék. Így életemben először sztendapoltam 20 percet angolul. Nagyon jó volt!

És most már tervezik a fiúk a következő szezont, ennek már youtube-os reklámkampánya is van. Itt az egyik videó, és aki ügyes az megtalálja a többit is. Amúgy itt van a fesztivál weboldala is. Itt. Nemfizetettreklám.



Friday, May 22, 2009

Nikolett, a nyest

Ha valaki nem tudja, hogy ki az a Nikolett, akiről beszélek, akkor az nézzen bele az alábbi videók valamelyikébe és megérti. Szóval az van, hogy a legutóbbi Showder Klub óta nagyon sokan bejelöltek iwiw-en, többen mint az eddigi három műsor után összesen. Nem tudom, hogy ez annak köszönhető, hogy a legutóbbi előadásom jobban tetszett az embereknek, vagy pedig csak azért, mert megemlítettem az iwiw-et, de ennek a történetnek a szempontjából ez lényegtelen is. Szóval az történt, hogy sokan azok közül, akik bejelöltek levelet is írtak és ezen levelek egy része kitér arra, hogy hol van Nikolett, mert nem lelik az ismerőseim között, vagy pedig azt írták, hogy ők is megkapták, és tényleg létezik. Azt elárulom, hogy ez nem kamu, valóban bejelölt egy nyest, igaz, hogy amikor elfogadtam a jelölést csak nyestes képek voltak a fotóknál, de azóta feltette a gazdája képét is többek között.

Szóval mondom sokan írtak ezzel kapcsolatban, többek között Nikolett egyik osztálytársa is, aki azt mondta, hogy ráismertek az adás alapján, de nem csak az osztálytársak, hanem a szülők is, ezért Nikolettet ezzel szívatják jelenleg a szülei. Most nem tudom, hogy a szülők nyestek vagy sem, vagy pedig Nikolett, a nyest csak adoptált gyerek, de szívatják... :)) Ez még nem is lett volna akkora hír, de az osztálytárs, akinek nevét talán jobb ha nem említem meg, a levelezések során azt is megjegyezte, hogy Nikolettet már két idegen is bejelölte az iwiw-en, mert hallott róla a Showder Klubban. Na hát e mellett már nem tudtam elmenni szó nélkül, muszáj volt megosszam mindenkivel. :)) Vááááááááááá. Megszakadok a röhögéstől. =))))

Köszönöm Nikolett a csodás perceket. Gondolom nem csak én... :P [Ennek a bejegyzésnek a megírásakor egyetlen nyest se sérült meg. Ha még is megsérült volna, akkor elnézést kérek Nikolett.]

Thursday, May 21, 2009

Showder Klub Vid 2009.05.18

Megnéztem végre én is a felvételt. Összességében jól sikerült :) A smink kicsit béna lett, mert világított a nyakam, de sokan mondták, hogy nem tűnt fel nekik, szóval ha őket nem zavarta, akkor lehet hogy még sincs akkora gáz.

Ami a vágást illeti, gondolom volt aki érezte, hogy ez a műsor nem ott ért véget ahol elköszöntem :P És igen, még két blokk volt a meghajlás előtt, amiket kivágtak, de hát azokat lenyomom legközelebb, hisz azok se voltak rosszak, szerintem csak az időlimit miatt lett megvágva a műsorom.

A többi kritikát meg mindenki fogalmazza meg magának :) Beágyazok három YouTube videót, mivel jelenleg ennyi van fent, és ha leszedik az egyiket, maradjon a többi. Én még nem töltöttem fel a saját verziómat, mivel az a hely, ahova eddig uploadoltam, a video.google.com már nem fogad el feltöltést.


Ez a videó kerűlt fel eslőnek a YouTube-ra (psycho501):



Ezt a videót Vodka rakta fel, és ez a leghosszabb verzió, benne van a KAP felkonfja illetve a vége is hosszabb. Nagyon sokat tapsolt a közönség a végén, ami jól esett, magam is meglepődtem rajta, de jól esett :) A hang viszont kicsit fura, ebben a verzióban, de sebaj :)




És a harmadik feltöltés, ami minőségben megegyezik az elsővel (pite08).



Köszönöm szépen a feltöltőknek :)


Monday, May 18, 2009

Showder Klub ma este live

A legutóbbi Showder Klub forgatáson egy kék kapucnis felsőt kaptam, amit hát soha fel nem vettem volna, ha nem győznek meg róla, hogy az mennyire cool meg jó. Mindenki, akit kérdeztem, azt mondta, hogy milyen jó, de szerintem ezek összebeszéltek. Én is határozottabb kéne legyek, mind Kőhalmi meg Bödőcs. Na mind1. Kíváncsi vagyok hogy mutat majd a képernyőn.

De a fellépés szerintem jóra sikeredett, én jól éreztem magam, a közönség nevetett, szóval összességében bizakodó vagyok az egésszel kapcsolatban.

Showder Klub. Ma este 22:05 [Hu Time], 23:05 [Ro Time]. KAP. Aranyosi. Csenki. Felméri. Enjoy.