Tuesday, March 31, 2009

6. Humorfeszt

Nagyban folyik a 6. Erdélyi Humorfeszt (április 3-4) előzsűrizése, a Szomszédnéni Produkciós Irodával járjuk az országot és meghallgatjuk a jelentkezőket. Voltunk már Szatmáron és hallgatóztunk Kolozsváron is. Vannak jó produkciók, szerintem színvonalas lesz az idei verseny. Ma Vásárhelyre utazunk, holnap pedig irány Csíkszereda, de oda már csak TSz és Béfé megy, mivel nekem Budapesten van egy fellépésem és sajnos nem érek rá, pedig kíváncsi voltam a teljes felhozatalra.

Amúgy lehet már jegyeket venni a Humorfesztre az operában, nagyon erős lesz szerintem az idei program, már az első nap is nagyon színvonalasnak ígérkezik, lesz Zsók Levi, Szomszédnéni, Open Stage - Székelylend, Gruppenhecc és én is, illetve szombaton a kollégák jönnek a Dumaszínháztól, Showder Klubból illetve az újonnan indult Comedy Central sztendap műsorából. Információkat lehet gyűjteni és felvágni velük a haverok előtt itt: www.humorfeszt.ro, vagy a szervezők blogján: szomszedneni.egologo.transindex.ro

Tegnap lement a Showder Klubbos fellépés is, de erről majd holnap írok, addig is köszönöm szépen a gratulációkat :)

Saturday, March 28, 2009

Showder Klub S3E1

Múlt hétfőn felvettük a Symbolban a Showder Klub harmadik szezonjának első és második részét. Szokásos korán érkezés és várakozás a kulisszák mögött, majd megkezdődik a próba, hogy ki honnan jön, mikor ugrik, merre néz, hol a kamera. Ez mindig egy kihívás számomra, mert amikor már élesben megy az egész akkor ebben a pillanatban vagyok a leginkább izgalomban, sokkal inkább mint előadás alatt. Ha a bejövetel megvolt, akkor onnan már minden simán megy.

Az első részben Kőhalmi Zoli a műsorvezető, első Beliczai Balázs, majd Csenki Attila jön, akit kettévág a reklám, mert az RTL-nek szentek a reklámszünetei. Ez meg is kavarta valamennyire Attilát, mivel nem készült rá és nem könnyű dramaturgiailag feldolgozni a reklámszünetet. Mi legyen előtte, mi utána, mit mondjon pont mielőtt beharangozza a szünetet illetve mivel vegye fel a fonalat... Szerencsére nem én kaptam ezt a feladatot. Én harmadiknak jövök.

A stylist megint felülmúlta magát, egy tréning felsőt adott rám és zakót... Bevállalom, nem érdekel. Csenki befejezi, elköszön, jön újra Kőhalmi. Én a pulton gubbasztok. Pattanásig feszülök. Kőhalmi elmondja a nevemet én pedig dobbantok és indul a móka. Az első két poén után felhagy a feszültség, egyre felszabadultabbá válok. Elkapok egy beszólást a közönségből, rákötök, itt már nagyon élvezem. Majd begurítják a táblát és megelevenedik Atlasz...

Úgy érzem, hogy ez eddigi legjobb Showder Klubbos fellépésem. Még hátra van a vágás, lássuk mi marad bent a produkcióból. Remélem keveset vágnak ki.

Ha érdekel, Showder Klub, Március 30, Hétfő 22:15 (Hu time) / 23:15 (Ro time), RTL Klub.

Monday, March 16, 2009

Három ufó

Elhatároztam, hogy írok egy regényt. A főszereplő három ufó lesz, akik elhatározzák, hogy valami monumentálisat építenek valahova. És mivel egy véletlen folytán a Földön kötnek ki, hát akkor itt fognak valami maradandót létrehozni.

Remélem lesz bennem annyi kitartás, hogy befejezzem a regényt. Habár ha belegondolok, akkor még az se biztos, hogy lesz bennem annyi kitartás, hogy egyáltalán nekifogjak a projektnek. Minden esetre jelenleg nagyon bizakodó vagyok.

Friday, March 06, 2009

Majdnem nekifogtam

Van nekem egy weboldalam, már vagy 3 éve. Sokat fent is volt a netten, de pár hónapja megszűnt a tárhely, szóval anélkül maradtam. Most elhatároztam, hogy itt az ideje egy ráncfelvarrásnak. Ma lett volna a nap, amikor nekifogtam volna a redesig-nak, erre meg észrevettem, hogy már egyszer nekifogtam régebben. Akkor tehát a mai nap szabad maradt. Hát nem jó érzés? De.

Stand Up London, UK

Mi van? Hát az van, hogy van egy dolog, ami még tavaly novemberben történt, de akkor nem írtam róla pedig hát milyen jó lett volna. Na de akkor majd most. Szóval. Amikor pár haverral Londonban jártunk és épp kocsmából/kocsmába tartottunk, egy szórólapozó szórólapozta végig az utcát, így minket is. Csak pár lépés után derült ki, hogy aranyat tartunk a kezünkben. It is gold, Jimmy, It is pure GOOOLD!! A papírocska egy comedy pub-ot reklámozott, ahol pár percre rá kezdődött is a sztendap. Hát ezt nem lehetett kihagyni. Angol sztendap baby. It's a must see. 5 font volt belépő, ami kb. 25 lejnek vagy 1800 forintnak felel meg. Belefér.

A hely maga nagyon kicsike volt, mi négyen és még kb. 20 másik ember jelentette a teltházat. És ebben a tömegben nem mi voltunk a legegzotikusabb nézők. Angol talán egy se volt, de volt romániai magyar (mi), szlovák, új zélandi, kengurus osztrák, dél afrikai, orosz, stb. A fellépők is nagyon változatosak voltak és nagyon sokan is. Azt mondták, hogy ez egy ilyen furább est volt, mivel általában nem lépnek fel ennyien egy est alatt, most viszont számunkra szerencsésen alakult a dolog. Voltak nagyon jók és voltak gyengébbek is. Az amerikai srác nekem nagyon tetszett és a német srácnak is volt pár nagyon erős poénja. Még dumált vagy 5-6 másik humorista is, kisebb nagyobb sikerrel.

Összességében jó választás volt, jó szórakozás és ugyanakkor jó volt látni, hogy milyen egy ilyen élő műsor. Azzal persze tisztában vagyok, hogy vannak felkapottabb és nagyobb klubok is, arról nem is beszélve, hogy pár utcával arrébb egy színházban épp Eddie Izzard lépett fel, csak sajnos arra az előadásra, már amikor itthon néztem, el voltak fogyva a jegyek.