Monday, May 26, 2008

Reklám következik

A youtube-ról eltűnt a Showder Klubbos felvétel, de pótoltam, itt meg lehet nézni:



Ugyanakkor itt van egy interjú is velem. Klikk!

[Reklámot hallottak.]

Wednesday, May 14, 2008

Beliczai Balázs weboldala

Beliczai Balázs, vagy ahogy sokan ismerik, Beliczai Balázs profi humorista. Nem tudom mennyien ismeritek errefelé, de ideje lenne minél többen. Volt a rádió humorfesztiválján 2006-ban, amikor is különdíjat kapott de azóta nem volt humorfesztiválon, mert csak 8 évente rendezik. Még a Klebelsberg Kunó Humorversenyre se nevezett be, ennek köszönhetem, hogy ott én holtversenyben a második lettem. Ő már egy másik kategória. Ha őt megdobálják paradicsomokkal akkor elegánsan félrehajol. Ha engem dobálnak meg paradicsommal, akkor megpróbálom elkapni őket a levegőben a fogammal, hogy előadás után megegyem. A földről azért én se eszem meg őket. Habár...

De nem magamról akartam beszélni ebben a bejegyzésben, hanem Beliczai Balázsról. Volt már Showder Klubban, meg Esti Showderben is és még sorolhatnám, de nem sorolom. Ami ezt a bejegyzést inspirálta az nem más mint a Beliczai Balázs weboldala, ami még nagyon friss és nemrég olvastam végig és végtelenül humorosnak találtam, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek. Klikk ide.

Sunday, May 11, 2008

Hirdetés

Ma este, 20:00 órakkor Szomszédnéni P.I. humorest a Corvinus-ban. Én is ott leszek. Legyél ott te is.

U.I. A Zéró CocaCola szar.

Friday, May 09, 2008

Behejehegyzéhés

Szerdán Székesfehérváron volt egy fellépésem. Az első szabadtéri hakni. Hajdu Balázzsal mentünk vonattal. Nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy mire is kéne szállni, úgyhogy Balázs megkérdezte egy sráctól, hogy akkor most mi van. És most jön a poén, mert a srác megkérdezte tőlem, hogy nem te vagy az aki a Showder Klubban is fellépett? De, ragyogott fel az arcom, hogy nahát, valaki megismert a műsor után. Aztán utánaszámoltam. A műsort mondjuk látta kb. 1 millió ember tévében vagy netten összesen. Tehát Magyarország lakosságának 10%-a látta. Ha én naponta 1000 emberrel találkozok egy átlagos Budapesten eltöltött napon, akkor ennek is tegyük fel 10%-a látta a műsort, azaz 100 olyan emberrel találkozok naponta akik látták a műsort. Tegyük fel, hogy embereknek csak a fele maradt fent a műsort reklám után is nézni, és nem aludt bele, szóval látott engem is, aki az utolsó fellépő voltam. Tehát 50 olyan emberrel találkozok naponta, akik láttak engem is, nem csak a műsor elejét. Mondjuk ebből 20-nak rossz az arcmemóriája. Marad akkor 30 ember, aki megismerne engem. De van aki siet vagy a saját gondjaival vagy más emberrel van elfoglalva. Ezek is kb. vannak vagy 20-an. Marad 10 ember, akivel találkozok naponta, látott is engem a tévében és meg is ismer. Tíz. Ez elég szép szám. Mondjuk ebből 2 csak futólag vesz eszre, mert villamosban van vagy buszon, én pedig nem és van vagy 3 akinek nem tetszettek a poénjaim, 3 meg aki nem megy csak úgy oda idegenekhez, hogy helló, láttalak a tv-ben. Tehát akkor marad 2 ember. Az egyik volt ez a srác. Kérdés: Ki volt a másik ember? A megfejtéseket várom ide.

Amúgy a srác, amikor mi otthagytuk, még azon filózott, hogy akkor most maradjon Budapesten vagy menjen haza egy pár napra. Azt mondta, hogy majd hozzászólásban megírja, hogy mit döntött. Ha megleli a blogot :P

Visszatérve a fellépéshez. Székesfehérváron Balázs egyik havere várt ránk kocsival és ő furikázott minket az állomás és a hely között, ahol felléptünk. Nagyon köszi még egyszer :) Szóval ott rendben megérkeztünk. Épp vége lett a helyi tehetségkutatónak, ami után sokan leléptek, akik meg ott maradtak mind Gengszter Zoltánt várták, magyar művészt és énekest, aki utánunk lépett fel zenekarával. Ebben a hangulatban kellet nekünk fellépni. Ezért a stand up nehézkesen indult, Balázs kezdett, de volt egy pár beszóló alak, aki folyton megzavarta, én is izgultam közben, hogy basszus, itt csak is égés lesz. De aztán szerencsére jól ültek a poénok és sikerült egy igencsak sikeres előadást tartani. Azaz majdnem, mert kb. 15 perc után berekedtem. Még soha nem jártam így. Talán a hideg levegő tette, vagy az, hogy nagyon hangosan beszéltem, nem tudom, de sajnos le kellett jöjjek 25 perc után, mivel már csak nagyon erőltetve tudtam beszélni. Sajnálom, mert még lett volna mit mondjak és épp hogy belemelegedtem :)

Monday, May 05, 2008

Felméripéter-man és a disszertáció

Na mi van? Ma nekifogtam megírni a disszertációmat. Kész van már 5 (öt) oldal belőle. Ebből 3,5 oldal képek és jó sok sorköz. Ami azt illeti, a képek nem is látszanak teljesen jól, úgyhogy lehet, hogy megnövelem őket. Tipp: Tudtátok, hogy a félkövér betűk nagyobbak is? Szerkesszünk félkövér betűkkel, és nyerünk 5%-ot dolgozat-hosszban.

Thursday, May 01, 2008

Showder Klub – Utórezgések + Videó

Huh. Lejártak az izgalmak, végre én is megnézhettem az előadást és összességében meg vagyok elégedve vele. Az elején látszott, hogy izgultam, de aztán belejöttem :) Ami még izgalomban tartott az az volt, hogy miként vágják meg az anyagot, mivel ott élőben kb. 15 percet beszéltem, az adásba pedig 12 perc fért bele. Egy vágástól eltekintve, ahol igencsak megölték a poént meg vagyok elégedve azzal ami és ahogy bekerült. Szerintem az amerikás rész egy pár perce eléggé lapos lett, nem ültek annyira a poénok, mint ahogy máskor és mint ahogy én reméltem. Minden esetre örülök ennek a lehetőségnek, és a következtetésem az, hogy van hova fejlődni még, van még mit építeni, de ugyanakkor az is, hogy van értelme :)

Próbáltam nyomon követni a reakciókat, visszajelzéseket a produkciómra, és igaz, hogy volt pár negatív kritika is, többségében pozitív élményként maradt meg az emberekben az előadásom. Itt megjegyezném azt is, hogy ha valamelyik poénommal megsértettem volna valakit, akkor azt nem akarattal tettem, hanem csakis a nevettetés érdekében. Ugyanakkor minden véleményt szívesen fogadok, tessék bátran hozzászólni.

Érdekesség még, hogy az adást követő este három ember is bejelölt IWIW-en, olyanok akiket nem ismertem eddig én meg azt se tudom, hogy akkor mit csináljak, hisz eddig csak akkor igazoltam vissza jelölést, ha az ismeretség kölcsönös volt. Lehet, hogy változtatnom kéne ezen?

Közben a YouTube-ra is felkerült az adás (két részben), ajánlom mindenki figyelmébe:





Ez volt a 300. bejegyzésem :D