Monday, April 28, 2008

Showder Klub

Hihahihahörf, jön a várva várt Showder Klub!!!! Ha a csalódott producerek és egyéb stábtagok nem lázadtak fel az előadásom miatt és nem vágták ki teljesen a felvételből, és nem töltötték fel reklámmal az én részemet, akkor igen, most jövök, este 23:15-kor (22:15 hu time) minden ember lakásába a televízión keresztül. Hát igen, már ötven éve várok erre a pillanatra. Könnycseppek gyűlnek a szemembe, elhomályosul a látásom... hogy ezt is megértem. Hüpp, hüpp.

A felvétel nagyon izgalmas volt. Legalábbis én izgultam egész végig. Volt ott sminkes meg fodrász (vagy hair stylist) és két öltöztető lány, nevezzük őket ruha managereknek. Ők mondták, hogy vetkőzz Péter. És hát nem tudtam ellenállni nekik. És aztán öltöztem, aztán megint vetkőztem, (*n) amíg egyszer csak kész nem lettem. Ez után jött a haj rendezés, igen Bálint, elég jól nézett ki a csaj, ha kérdeznéd. A sminkes (nincs erre valami jó kis modern szó, hogy hasson erősebben?), szóval ő egy idősebb bácsi volt, és még a kezemet is bekente púderrel vagy mivel, hogy ne csillogjon. Ha a felvételen mégis csillogna, akkor az azért van mert véletlenül lenyaltam. De ezt tagadom. És ott volt még Fábry Sándor is, aki ebben a részben a műsorvezető lesz (volt / van) és aki ismer egy Felméri Bélát, akit én nem, mert nem rokon még iwiw-en se. Műsorban lesz még Kiss Ádám aki felvehette a fehér cipőt pedig én is azt akartam, csak ő gyorsabb volt. És végül a csillagos zöld blúzt se vehettem fel, mert azt meg Csenki Attila kapta. És igen, a cucc amiben felléptem az nem az enyém, csak a cipő, mert azt megtarthatta mindenki, és az átöltözés se úgy volt, hogy felcseréltük egymás között azokat a ruhákat, amiben jöttünk.

Megjegyzem még azt, hogy készült rólam fotó is előadás közben, de azt tilos kitegyem a blogra, mert az annyira copyrightos, hogy ha kiteszem, akkor a szemközti háztetőről két másodpercen belül leszed a mesterlövész. Most épp kávézik, de egyik szemét mindig rajtam tartja. Meg azt az idegesítő piros lézeres pöttyöt is.

Szóval ma este Showder Klub, benne Fábry Sándor, Kiss Ádám, Csenki Attila és Felméri Péter.

Wednesday, April 23, 2008

Hahaha nap

Vannak olyan napok, amikor akármerre fordulsz, csak poénokat látsz. Hát ez a mai nap nagyon is annak tűnik. Elsőnek itt van a "Református Bibliaolvasó Kalauz Program" v1.1. Can I get an Amen on this one? Amen! Hát igen. Azt nem tudom még, hogy hogyan, de ebből humorblokk lesz előbb-utúbb.

Másodiknak pedig a Y! Messenger örvendeztetett meg egy aranyhírrel, mivel azt írta, hogy az avatarnak (az a baba amit fel lehet öltöztetni és kitenni fotó helyett) vásárolhatok (!!!) extra cuccokat. Thumbs Up. Ezt is meg kell örökíteni.

És ha megjavítják a szervert, akkor feliratkozok a "Kiss Ádám fun Club"-ba, mert neki már ilyen is van. Haddlám milyen előnyökkel jár... ;)

Monday, April 21, 2008

Dalvers

Újra verset írtam. Nem is volt nehéz, csak úgy dőlt belőlem. Az dobja rám az első követet, aki fel bírja emelni.

Felméri Péter és a Kő
írta Felméri Péter


Magasabb vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal
Szebb is vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal.


Jobb is vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal,
Ravaszabb is vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal.


Humorosabb is vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal,
Okosabb is vagyok mint egy kő,
De nem nagyon sokkal.



Na és most mindenki együtt.

Sunday, April 20, 2008

Kedves Naplóm!

Hú de boldog vagyok ma. Mindjárt dalra fakadok. Habár nem, inkább írok egy újabb verset, olyan régen nem írtam úgyse. És ezt a verset dedikálom az összes többi boldog embernek. Közben nagy készülődés van a konyhában, mert Ágnes születésnapját tartjuk ma. Nagyot nőj Ágnes. És jön Andris is. Mekkorát fogunk játszani a Zirikkel. Biztos emlékszik még rájuk.

Szóval vers következik. Khm.

A nap kisütött
írta Felméri Péter

A nap kisütött,
Jaj de jó,
Süt a nap,
Az ablakon beeee.

Kinyitottam az ablakot,
És meleg is van kint
De a huzat,
Bevágta az ablakot.

befejezetlen vers...

Ja tegnap lejárt az 5. Erdélyi Humorfeszt. A fődíjat megosztottan kapta két nyertes. Hát nem tudom mi volt olyan nehéz dönteni a zsűrinek, szerintem lúzerség volt megosztani a díjat. De hát ez teljesen mellékes dolog lett végül, mivel megjött Nádas György és lefejelte az összes díjat és meghívta a székely bácsikat az ATV Humorbajnokságának egyenesen az elődöntőjébe, ha jól értettem, ami hát nagyon fasza dolog. Gratula.

Tuesday, April 15, 2008

A Horror szó jelentése

A horror szó azt jelenti, hogy mint amikor megnézel egy horror filmet és akkor az olyan félelmetes, mert hogy olyan horroros a hangulata és akkor az olyan ijesztő is meg, mikor elmész a sötét utcán és eléd ugrik egy törpe és táncolni kezd, de olyan ijesztő horror zenére és még büdös is. Na ilyen a horror. (Az előbbi mondatban kétszer is elírtam az ijesztő szót, mert azt hittem, hogy ly-vel írják, de szerencsére a helyesírás javító mindkétszer észrevette.)

Szóval, hogy így megvolt a bemelegítő, nagy tadadam, tidididim, tudududum, bejelentés forog fenn: megnyílt a Horror blog. Igen, becsszóra. Van benne spricc és placcs és egyéb ijesztő dolgok. És mindenki megnézheti és boldogan kacaghat, ahogy csak a feje bírja. Hogy ki készíti a blogot? Klikkeljél ide és nézzed meg a fotót a saját szemeiddel, aztán meg higgyél nekik. Meg tudod csinálni, csak koncentráljál.

Ugyanakkor ebben a csokorban található a másik blogocska, amiben megjelent ez a kis képregényecske is, amit mindenki figyelmébe ajánlok. Magyar béka. Ja igen, ezeket meg lehet nézni a linkeknél is jobbra.

Saturday, April 12, 2008

Egy jó bejegyzés

Volt egyszer egy nagyon érdekes téma, amit mindenképpen meg akartam írni a blogomba. Nagyon szép téma volt, nagyon sajnálom, hogy eddig nem írtam meg. Most lett épp egy kis időm, hogy megírjam, és úgy érzem, hogy a megfelelő hangulat is megvan hozzá. Csak sajnos elfelejtettem a témát. Pedig hát ez a három dolog nagyon kell passzoljon ahhoz, hogy egy jó bejegyzés készüljön. Szóval idő, kedv és téma. Legyen ez tanulság minden bloger számára.

Na de hogy mégse maradjon ilyen üres ez a bejegyzés, itt van egy kép a jövőből:



Ezen az ábrán látható, amint a Szomszédnéni Produkciós Iroda épp rövid bemelegítőt tart a Corvinus Kávézóban holnap este egy feledhetetlen Humorestre, amin ott leszek én is meg ott lesz az idei Humorfeszt előválogatója is. (Vasárnap 20:00, 2008.04.03, időszámításunk szerint - ezeket az adatokat mind az időgép írta ki)

Szóval ha tudni akarod, hogy kik azok akik versenybe lesznek az idei, 5 (római számokkal: V) Humorfeszten, illetve azt, hogy kik azok, akik kiesnek már a selejtezőben, akkor gyere el te is. Könyörgünk.

Monday, April 07, 2008

A geci holló és egyebek

Ma leadtam a projektet, amin már három éve dolgozok és akkor eddig egész nap nem nagyon csináltam semmit. Vagy lehet, hogy mégis. Kimentem megnézni, hogy mikor van nyitva itt a negyedben a recikláló központ és hogy milyen hulladékot vesznek be. Közben eltévelyegtem mert olyan kellemes idő volt, hogy muszáj volt. Így vettem észre az egyik varjút, amelyik talált a földön egy kenyeret, azt felvitte egy fára és el kezdte eszegetni. Arra gondoltam, hogy ha ezt megeszi, akkor jól is lakik. De alig csipkedett le pár darabot, mikor arra repült a geci holló, amelyik megtámadta és elvette tőle a kenyeret. Erre az első holló szedett magának egy másik kenyérdarabot a földről és azt is elkezdte enni. A geci holló meg erre ledobta a sajátját és megint megtámadta ezt az elsőt, hogy elvegye azt amit éppen evett. De ezt az első holló nem engedte, hanem elrepült. Persze a másik követte, repkedtek egy ideig, aztán az első holló elhullajtotta egy részét a kenyérnek, és aztán ezzel megelégedett a geci holló és békén hagyta. Na hát ennyi volt a történet, aki a nagy végső poén reményében olvasott idáig, attól... hát... elnézést kérek.

Tegnap TSz-nek fellépése volt a Bulgakov Dumacirkuszban. Jó buli volt, hallottam új történeteket is tőle, amik nagyon tetszettek. Aztán meg kiderült, hogy játékest van a földszinten, úgyhogy mégse mentünk haza 23:30kor, hanem az ajtóból visszafordultunk és inkább leültünk ketten egy asztalhoz, ahol már játszott pár román velünk egy korabeli ember és meg kell mondjam, hogy annak ellenére, hogy TSz, meg én is erősen törtük a nyelvet, nagyon jól szórakoztunk. Legvégül Catant játszódtunk és ez valamikor 1:30kor ért véget, amire a játékestesek mind hazamentek és a játékot a bárnál kellett hagyjuk. Én már játszódtam Catant ez előtt is, a többiek viszont nem, szóval ezt megnyertem :D Viszont a baromfiudvaros játék, amit előtte játszódtunk nem ment valami jól nekem, abból az egyiket Vlad, a másikat TSz nyerte ha jól emlékszem.

Ja igen, még valami. TSz fellépésén volt egy gyerek, aki saját vicceit mondta el nekünk az asztalnál és mi nevettünk. Jelentkezett a Humorfesztre is. TSz szerint a gyerek egy zseni, de mondjuk neki már volt három sör előnye. Azért lehet, hogy igaza van...

Wednesday, April 02, 2008

Humormaraton

A múlt hétvégén Humormaraton volt Budapesten. Ez azt jelenti, hogy a Godot dumaszínházban szombat este 20:30-tól apró szünetekkel vasárnap 23:00 óra utánig humoristák egymást váltva léptek fel. Én hajnali 6:00 órától kerültem sorra, és fel voltam készülve arra, hogy az asztalra fordított székeknek dumálok. De kellemes meglepetésemre nagyon sokan maradtak megnézni az éjszakázók közül. Ez talán annak köszönhető, hogy éjjel jó volt a hangulat, másfelől pedig annak, hogy rögtön utánam következett Kovács András Péter, aki igencsak jó humorista és ezt sokan tudják is. Fellépett a Szomszédnéni P.I. is, ők 11:00 órától nyomták. A dumaszínház rendszeres fellépői mellett ott volt Fábry Sándor is, akit most láttam először ilyen közelről. TSz már látta közelebbről is, és beszélt is vele. Meg fel is léptek együtt. Szerintem egyik ember se tud olyan sokat beszélni mint Fábry Sándor és beszéde alatt annyi szavat érinteni a magyar szótárból.