Friday, February 29, 2008

Újra Stand Up a Corvinusban, Wasárnap 20:00

Kedves Naplóm, olyan rég nem írtam bejegyzést, hogy csak. Nade. (Megjegyzés: magyar nyelvben nem kezdünk mondatot "nade" szóval. Sőt nem is végzünk. Ami azt illeti, nincs is "nade" szó a magyarban.) Szóval. Az van, hogy újra eltelt két hét tehát most wasárnap újra Stand Up est van a Corvinusban, gyere te is el, könyörgök. A mostani fellépő Zsók Levi barátom lesz, aki második díjat nyert a tavalyi Humorfeszten és ami azt illeti, saját számítása szerint már két millió fellépést tud maga mögött. Ennek azért még utánajárok. Előtte pedig én csinálok kis hangulatot rövid bemelegítő és lelkesítő beszédemmel. Vagy pedig mindenkit hazaküldök és földig untatok, hogy Levinek ne legyen sikerélménye. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi is lesz, akkor gyere el most wasárnap a Corvinusba, 20:00 órakor és röhögjük ki Levit közösen. A belépő ingyenes.

U.I. @$#$%&%^* viccesnek és eredetinek találom, hogy a wasárnap szót "w"-el írom. Azt hiszem erre örök életembe büszke leszek.


Wednesday, February 20, 2008

Alien vs. Preadtor 2


Rövid előzetes a nemsokára megjelenő filmből:

Predator: - Te vagy a hibás!
Alien: - Nem, te vagy a hibás!
Predator: - Nem, mert te vagy a hibás!
Alien: - De nem, hanem te!
...

Tuesday, February 19, 2008

Sztrájk

Életemben először láttam éhségsztrájkot és még mindig a hatása alatt vagyok. A Szomszédnéni P.I. tagjai döntöttek ezen extrém forma mellett, hogy elégedetlenségüket fejezzék ki a tarthatatlan helyzettel szemben. Mert hogy a humoristáknak nincsen pályázati lehetőségük. Pedig még az íróknak meg a pékeknek is van.

Szóval indult a sztrájk egy nagy evéssel és 12:00 órától elhúzódott 12:01 percig. Nem mondom, hogy megerőltető volt, mert nem én éhség sztrájkoltam, de ahogy barátaimat és sorstársaimat elnéztem, hogy a jó ügyért küzdenek, biza könnycseppek gyűltek a szemembe, amiket csak is az irántuk való szolidaritás miatt nem nyeltem le. Sok sajtós volt kint, ami azt illeti csak én egyedül voltam a felháborodott és együttérző nép, de úgy éreztem, hogy 100 milliókat képviseltem.

Szóval pályázati lehetőséget a humoristáknak, mert pénzb összetartásban az erő, és a többi 9 pont is amiket összeírtak és amiket majd belinkelek, ha felkerül a Szomszédnéni blogra. Most meg megnézem, hogy ki az a Csősz Boglárka az IWIW-en

Wednesday, February 13, 2008

Stand-Up @ Corvinus - with me

Blogbaírás következik. A címből a "with me" angolul van, ne csodálkozz ha nem értetted meg, azt jelenti, hogy velem (csak így a felvágásért). Szóval az forog fenn, hogy most vasárnap este, 20:00:00 órakor fellépek a Corvinus kávézóban / pubban / kocsmában (bekarikázni a megfelelőt).

Felhívott a tegnap előtt egy néni a Clujeanul újságtól, hogy akkor mondjak neki valamit az egészről, és én mondtam is, de azt elfelejtettem mondani, hogy magyarul lesz az egész. Szóval szívás lesz ha nem csak magyarok jönnek megnézni, mert nem tudok románul és akkor először csak bekiabálják, hogy "Bă, zi ceva glume să râdem şi noi!", aztán meg megvernek. (cikk itt)

Fel lép még a Szomszédnéni P.I. és nagyon jó lesz. Előre megkérem, hogy mindenki fogja a hasát a nevetéstől. Köszönöm.

[Fizetett Reklám]

Tuesday, February 05, 2008

Bujakasha

Van a Paprika rádiónak egy versenye, amin a betelefonálók Barcelonába nyerhetnek két retúr repülőjegyet. Ez a párbeszéd játszódott le pár perce az egyik telefonáló és a műsorvezető között. Hát nem egy jós veszett el a dj-ben?

- Fogadok, hogy még nem voltál Barcelonában..., vagy ha igen, akkor vissza akarsz oda menni.
- Voltam már.
- Nahát, komoly? Hogy ezt így eltaláltam!?

Lehet, hogy erdélyi szokás, hogy csak a hibákat vesszük észre, és hogy eddig nem írtam semmi dicsérőt a Paprika rádióról, de hát ezen lehet igazán jót nevetni.

Monday, February 04, 2008

Beat Dis - Just Like

Itt van ez a dal, amit az utóbbi időben számtalanszor meghallgattam, de még mindig nagyon szeretem. Érdekessége, hogy egy magyar együttes készítette. Nem gondoltam volna, hogy ilyesmire képesek, ez nagyon jó lett. Enjoy.



Friday, February 01, 2008

Corinus Stand-Up Comedy Club

Gondolom már sokan informálódtak erről a nagyszerű tényről a helyet látogatók közül, hisz megjelent már a helyszínen egy hirdetőtábla, reklámozták rádióban, falakon és a Somszédnéni blogján is. Szóval ez nyugatabbra egy nagyon jól bevett szokás, pl. Amerikában vagy Magyarországon sok ilyen hely van, ahol egy sör, kávé vagy kaja mellett humoristákat lehet hallgatni. Nagyjából csak beszélnek, minimális eszközzel és rájátszással, egyszóval nem egy színház, hanem egy más féle szórakozás. Ezt azért jegyzem meg, mert eddig már többször érte olyan kritika a stand-up-ot itt Kolozsváron, hogy mennyivel gyengébbek a karakterek mint a színházban. Szóval a kettő teljesen más.

Egyelőre minden második vasárnap lesz fellépés, ott lesz a Szomszédnéni, akik végül is a szerkesztők, jön még Csíkszeredából Zsók Levi, és esetleg az Open Stage is képviseli magát alkalmankét, akár külön-külön, akár együtt. És persze én is fellépek majd. Remélem, hogy mások is kedvet kapnak majd a bulihoz, illetve, hogy ez meghozza a kedvüket az idei Humorfeszthez, amit április 18-19.én rendeznek meg.

Amit eddig a műsorból tudni lehet:

Február 3: Szomszédnéni, és én is leszek előttük egy 15 percre
Február 17: Felméri Péter, ekkor a Szomszédnéni melegít be
Március 2: Zsók Levi, aki előtt szintén én melegítek, de ez még nem biztos

Szóval akit érdekel, Corvinus Stand-Up Comedy Club, kb. egy órás műsor, minden második vasárnap, 7 órától. A beugró 3 lej, de teljesen lefogyasztható.