Tuesday, December 25, 2007

Karácsonyi Tipp

Küggyél minden szerettednek mass SMS-t és mass-levelet az IWIW listádra Karácsonykor, hogy lássák, hogy mennyire szereted őket és mennyire gondolsz rájuk. De szeretettel ám.

Sunday, December 16, 2007

Mit jelent az "emissziós" szó?

Egy cikket olvastam a keddi Szabadságban, amiben a szerző a globális felmelegedést firtatja, majd kijelenti, hogy: "[...] a főbb gazdasági hatalmak is vállalták, hogy csökkentik az emissziós kibocsátást [...]"

De az, hogy emisszió nem azt jelenti, hogy kibocsájtás? Na mindegy. Nem akartam semmit se mondani ezzel.

Saturday, December 08, 2007

Kmdsz Gólyabál Gálaest

Már fordult elő, hogy betiltotta a Kmdsz vezetősége a Perspektívát, amiért kritikusan írtam belé a Gólyabáljukról. Akkor Béfé volt a főszerkesztő és egy eléggé nagyszabású összecsapást követően sikerült kiharcolnia, hogy késve, de megjelent a lap, benne a cikkel. A mostani kritikát nincs ki betiltsa, hát tessék, itt van:

A szervezés minden kritikán aluli volt. A legpocsékabb szervezés, amit életemben láttam. Ezt még csak súlyosbítja, hogy ez nem csak egy akármilyen fakultás Gólyabálja volt, hanem a Kolozsvári Magyar Diákszövetségé. Az egész egy apró teremben volt lebonyolítva a Studház legfelső emeletén, ennek ellenére a terem nem telt meg teljesen. Ha valamivel hátrább ültél, akkor alig láthattál valamit, mert csak egy nagyon alacsony, pár centis "színpad" volt, amire nem mindig álltak fel azok akinek fel kellett volna állniuk. Éppen ezért a Gólyákat is csak elvétve lehetett látni, akinek majdnem a fele kiesett egy félszeg bemutatkozást és egy írott(!!!) próbát követően, amiről a közönség mit se tudott. Szóval elküldtek három párt, semmi, a közönség számára értékelhető ok nélkül. Olyanokat, akik készültek, hogy akkor lesz Gólyabál meg próbák, és akkor lett ez.

Utána jött még egy pár unalmas próba, amik közül csak egy emelkedik ki ötletességével, ahol a párok egymás után megjelenő szavakkal kellett egy történetet meséljenek. De sajnos ez a próba is meghalt, mivel senki se használta igazán a fantáziáját, hanem különálló mondatokat alkotott a szavakkal. Talán ha ismerték volna előre a próbákat, akkor készülhettek volna és úgy számukra, mint a közönség számára élvezhetőbb lehetett volna az egész. Azt se tudom ki hányadik lett, mert úgy összecsapták az egészet, a közönség meg se nézhette rendesen a versenyzőket. Az egész horkolósan unalmas volt.

Mármint lett volna, ha nem lett volna jelen az Open Stage nevű humortársulat, akik a műsort vezették. Közülük is a legjobb Kozma Attila volt, aki nagyon jól belemelegedett a dologba és pár rövid storyval nagyon feldobta a hangulatot. A fiúkat különben elsődlegesen a próbák utáni fellépésre hívták, amikor is énekeltek pár dalt a Székelylend című cédéjükről. Kár, hogy nem mondtak el pár darabot is róla, mivel úgy éreztem, hogy vegyesen nagyobb sikerük lett volna. A zene is nagyon jó volt, de talán egy kis stand up jobban feldobta volna az estet.

Thursday, December 06, 2007

Írtam egy cikket a tudtom nélkül

Ez teljesen komoly, még akkor is ha furán hangzik. A reggel hívta fel valaki a figyelmemet erre, mondván, hogy gratulál a Transindexes cikkemhez. Hát kicsit úgy maradtam, mint királyi gárdista a sokkolóval való találkozása után (Warhammer 40k). Mint kiderült, az történt, hogy a Trindex átvette egy interjúmat, amit az Erdély FM-nek készítettem, a Felméri Péter Show-ba, és szépen lebetűzte, majd feltűzte az internetbe. Kicsit furcsállom, hogy nem szóltak előtte, de van valami szerződésük a rádióval, ami alapján megtehetik ezt. Nem haragszok vagy akármi, csak meglepett a dolog.